FOTO: Sa zidića na Keju uklonjen grafit mržnje prema migrantima

Novosadska uprava uklonila je grafit mržnje protiv migranata koji je bio ispisan na zidiću na Keju, ispod drumsko-železničkog mosta, saznaje 021.rs.
FOTO: Sa zidića na Keju uklonjen grafit mržnje prema migrantima
Foto: 021.rs

U Gradskoj kući su za novosadski informativni portal potvrdili da su nakon naše prijave poslali ekipu koja je uklonila neprimerenu poruku sa dolme.

Novosadska uprava uz pomoć Antigrafiti jedinice Gradskog zelenila redovno sa novosadskih fasada i drugih javnih površina uklanja grafite mržnje.

Podsetimo da je u blizini gradilišta nove Glavne crpne stranice ispisano "Migrante u kante", a ovaj natpis propraćen je sa jedne strane znakom krsta sa ocilima, a sa druge oznakom "SS" koji je skraćenica od "Schutzstaffel" za jurišni odred nekadašnjih nacističkih elitnih jedinica. Više o grafitu OVDE.

Prethodnih meseci grafiti mržnje, koji su često propraćeni i nacističkom simbolima, pojavljivali su se na različitim lokacijama u Novom Sadu. Veći broj ovakvih natpisa je uklonjen sa Keja, Satelita, a povremeno ih bude i u drugim delovima grada.

  • marko

    12.06.2020 18:13
    bravo!
  • Sava

    11.06.2020 20:23
    Verovatno
    Vam.nece. smetati da. Promenite veru, ma sve ce te uraditiI samo, da vam bele kerove ostave da setate...
  • !!!

    11.06.2020 17:26
    Brišite sve natpise i grafite!
    Prijavite molim Vas i ostale natpise i škrabotine na obe obale i sprečite ludilo kojim svako veče divljaci skrnave plato kod spomenika Žrtvama.
    Taj spomenik na Keju nije mesto za ostavljanje smeća i dranje do zore.
    Možda nekome iz Grada padne na pamet da odreaguje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti