Biznis Vesti
Čini vam se da su HOTELI PO SRBIJI počeli da rade punim kapacitetom, ovo je prava ISTINA

Čini vam se da su HOTELI PO SRBIJI počeli da rade punim kapacitetom, ovo je prava ISTINA

U Srbiji je otvoreno samo 112 od ukupno 380 hotela, a njihova popunjenost je u subotu iznosila svega 10,79 odsto, saopštilo je Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES).

Slušaj vest
0:00/ 0:00
hotel, posao, turizam Foto: Profimedia
hotel, posao, turizam

U Beogradu je otvoreno 42 od 110 hotela, a njihova popunjenost bila je 9,54 procenta, dok je popunjenost hotela van Beogada iznosila 10,16 procenata.

Foto: Profimedia

Za period jun-septembar trenutno je potvrđenih rezervacija za osam procenata smeštajnih kapaciteta, ali postoji mogućnost otkazivanja.

"Deo hotelijera izražava veliku zabrinutost u vezi sa trenutnim poslovanjem, jer smatraju da ne mogu da izdrže dalji rad sa ovolikom popunjenošću", navodi se u saopštenju HORES-a.

HORES je pozvao sve građane da ove godine svoje godišnje odmore provedu u Srbiji, kao i da iskorite turističke vaučere koje je omogućila Vlada Republike Srbije.

"Pozivamo sve građane da, boravkom u hotelima i restoranima, doprinesu bržem oporavku hotelsko-ugostiteljske privrede naše zemlje", apelovao je HORES.

Pročitajte još

Početak sertifikacija hotela i restorana pečatom "Čisto & sigurno“" najavljen je za 20. jun, a sednica škupštine ovog udruženja na kojoj će biti razmatran uticaj pandemije COVID-19 biće održana 24. juna.

HORES podseća da su turizam i hotelijerstvo doprineli da strani turisti steknu lepu sliku o Srbiji, i da je 85 odsto anketiranih stranih gostiju hotela odgovaralo da bi preporučilo svojim prijateljima da posete našu zemlju.