"Naš narod ima gvozdenu volju da se osveti"

Vodeći severnokorejski list Rodong Sinmun objavio je danas da ta zemlja ima "gvozdenu volju" da kazni Južnu Koreju zbog letaka usmerenih protiv Pjongjanga

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2020.

08:06

Pjongjang, foto: Deposit photos/iggy74

To je rezultiralo potpunim prekidom komunikacije dve države.

Severna Koreja nazvala je zbog tih letaka Južnu Koreju neprijateljem i prekinula komunikaciju, a severnokorejski list rekao je da je nedavni potez Južne Koreje "izazov i proglašenje rata", prenosi Jonhap.

"Spolja oni izgledaju kao da se nešto greškom dogodilo, ali iznutra nisu napustili svoje ružne namere da unište našu zemlju. Bez obzira na to, naš narod ima gvozdenu volju da se s pravom osveti južnokorejskim vlastima, čak i ako se međukorejski odnosi završe u potpunom krahu", dodaje list.

Severnokorejski dezerteri godinama su slali poruke preko ogromnih balona iz Južne u severnu Koreju, što je severna Koreja osudila istakavši da su te poruke usmerene protiv njenog lidera Kim Džong Una.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: