Položen kamen temeljac u naselju Belo polje: Grade vrtić u Obrenovcu

J. D.

11. 06. 2020. u 06:36

Vesić je naveo i da će u narednih sedam dana Grad početi izgradnju još dva vrtića, a u narednih mesec dana biće otvoren još jedan

Положен камен темељац у насељу Бело поље: Граде вртић у Обреновцу

Posao će biti gotov za 170 dana

U obrenovačkom naselju Belo polje juče je položen kamen temeljac za izgradnju nove predškolske ustanove. Rok za izgradnju je 170 dana, a ukupna vrednost radova koje će finansirati Grad je oko dva miliona dinara. Nakon završetka radova, u objektu će biti mesta za oko 200 mališana, što će znatno uticati na skraćenje lista čekanja za upis u vrtić u ovom delu Obrenovca.

- Sva deca koja žele da idu u vrtić, odnosno čiji roditelji žele da ih upišu, imaće svoje mesto - istakao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Nakon završetka radova i otvaranja biće otvoreno i 50 novih radnih mesta.

Vesić je naveo i da će u narednih sedam dana Grad početi izgradnju još dva vrtića, a u narednih mesec dana biće otvoren još jedan. Plan je da u narednoj godini biti izgrađeno ukupno deset vrtića u različitim delovima grada i otvoriće se 2.000 mesta za decu.

Početku radova prisustvovao je i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je dodao da je do sada ova lokalna samouprava obnovila četiri vrtića i napravila isto toliko fiskulturnih sala. Nedavno je završeno obdanište u Stublinama, a planirano je ulaganje i u objekte u Bariču i drugim naseljima.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije