Najnovije vesti
Vesti Društvo
"PODIVLJALI PAS DEVOJČICU GRIZAO ZA GRLO I LICE" Kraljevački novinar u poslednji čas sprečio tragediju! KRIKE ČUO SASVIM SLUČAJNO

"PODIVLJALI PAS DEVOJČICU GRIZAO ZA GRLO I LICE" Kraljevački novinar u poslednji čas sprečio tragediju! KRIKE ČUO SASVIM SLUČAJNO

- Zaustavio sam auto i prišao ogradi, ka mestu odakle mi se učinilo da sam čuo krike i režanje. Od prizora sam se zaledio - ogroman pas uz svoju kućicu prislonio je devojčicu plave kose. Video sam da je sva krvava, a on je hvatao isključivo za grlo, dok je ona poturala ručice da odbrani vrat i lice - počinje dramatiču priču urednik "Kraljevačkih novosti" Zoran Nikolić.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
besan pas01_RAS_foto Oliver Bunic Foto: O. Bunić / RAS Srbija
besan pas01_RAS_foto Oliver Bunic

Sticajem srećnih okolnosti spasao je život petogodišnjoj devojčici koju je napao vlasnički pas držan. Nikolić se, naime, parkirao pored dvorišta iz kojeg je čuo krik deteta i režanje psa, a onda reagovao, uspevši da dete izvuče iz čeljusti raspomamljene životinje, prenosi portal Krug.rs.

Kada je čuo krik pogledao je, kaže, prema obližnjem igralištu. Nije se dešavalo ništa neuobičajeno: grupa dece bezbrižno se igrala, a u dvorištu pored kojeg se parkirao video je ženu sa dvoje dece koja su trčkarala po dvorištu. Nastavio je sa parkiranjem, ali kada je drugi put čuo vrisak deteta, shvatio je da mu se ni prvi put nije učinilo.

Pročitajte još

Pokušao je da preko visoke drvene ograde, koju nije mogao da preskoči, nekako dohvati devojčicu i istrgne je iz čeljusti psa, ali - nije uspeo. Urlao je na psa, pokušavao da ga udari, a onda je, privučena bukom i Zoranovim povicima, uspaničeno dotrčala majka devojčice, koja sa pozicije na kojoj se u dvorištu nalazila, nije mogla da vidi pseću kućicu, niti napad porodičnog psa na njenog dete. Pas u dvorištu bio je vezan, ali devojčica mu je, najverovatnije, prišla preblizu.

- Pas je i dalje režao i kidisao na devojčicu, čak i kada ga je majka uhvatila za orglicu i snažno udarala. Bukvalno na sekundu pas je ispustio devojčicu iz čeljusti i ona se uspravila, što je meni bilo dovoljno da je dohvatim i prebacim preko ograde izvan dvorišta. Bila je sva krvava, uplakana, nije mogla da prestane da se trese - sećao se Zoran.

On je dodao da je pokušao da smiri devojčicu, a zatim je počeo da doziva policajca koji ga je nepuna dva minuta ranije zamolio da se ne parkira na parkingu koji je on obezbeđivao.

- Ispostaviće se da je možda baš to što me je poslao u uličicu kraj kuće u kojoj se napad psa dogodio - spasilo život devojčici - objašnjava Zoran, dodajući kako ne sme ni da misli šta bi se dogodilo da se nije parkirao baš tu.

Policajac je odreagovao pametno: procenivši da se nešto loše dešava i da je vreme reagovanja bitno, do ograde je došao policijskim automobilom, a onda hitno u kraljevačku bolnicu prevezao devojčicu i njenu majku.

Pročitajte još

Uveče mu se telefonom javila mama povređene devojčice, da se zahvali i da ga pozdravi od malene Ive. Saznao je da Iva ima pet i po godina, da su lekari njene rane morali da ušiju, da ima četiri kopče na vratu i bradi, ali da će biti dobro i da je cela porodica zahvalna što se našao na pravom mestu u pravo vreme da Ivi pomogne. Nikada ranije sa ovim psom nije bilo nikakvih incidenata, pa se svi pitaju šta mu se dogodilo da tako nasrne na devojčicu. Procedura u ovakvim slučajevima nalaže uspavljivanje životinje.

Posle svega, Zoran Nikolić kaže da je u čitavoj situaciji najvažnije da će devojčica biti dobro, iako će joj, verovatno biti potrebno vreme da ponovo počne da veruje psima.

- Uradio sam ono što bi, verujem, uradio svako drugi na mom mestu. Za mene veće nagrade nema od činjenice da se sve, ipak, dobro završilo, a Ivi od sveg srca želim da ovaj događaj što pre zaboravi i da uživa u svom detinjstvu - poručuje Zoran.