undefined
undefined

Prvi put u istoriji derbija: Zvezda bez postignutog gola na četiri uzastopna meča!

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.06.20. | 22:04

Crveno beli srušili negativan rekord

Crvena zvezda ni četvrti put u poslednjih godinu dana nije postigla gol u derbiju protiv Partizana. I tako je postavila negativan klupski rekord.

Računajući prvenstvene i kup mečeve, ovo večeras je bio četvrti uzastopni meč na kojem Crvena zvezda nije zatresla mrežu večitog rivala. Negativna serija je počela minimalnim porazom prošle sezone u finalu Kupa Srbije. Nastavila se jesenas sa dva prvenstvena derbija. U prvom je Partizan slavio 2:0 golovima Sume i Tošića, a drugi je završen nerešenim ishodom bez golova.

Izabrane vesti

Tada je Zvezda izjednačila negativan rekord sa kraja prošle i početka ove decenije. Do večeras je to bio jedini slučaj u istoriji da Zvezda nije dala gol na tri uzastopna meča protiv Partizana.

8. 5. 2010: Partizan – Crvena zvezda 1:1

23. 10. 2010: Crvena zvezda - Partizan 0:0

16. 3. 2011: Partizan – Crvena zvezda 2:0

Interesantno je da se Zvezdina negativna serija pomalo podudara sa dolaskom Sava Miloševića na klupu Partizana. Aktuelni strateg crno-belih je prošle sezone izgubio prvi derbi u prvenstvu od Zvezde, a onda je nanizao tri pobede i jedan remi bez primljenog gola uz gol razliku 4:0.

Inače, Zvezdina najduža serija bez primljenog gola u mečevima sa Partizanom je od 20. aprila 2003. do 16. oktobra 2004. kada je vezala pet utakmica protiv crno-belih u prvenstvu i kupu bez primljenog gola. 


Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara