ПОВОДОМ ДАНА ПОЛИЦИЈЕ НАГРАЂЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ И СЛУЖБЕНИЦИ ПС АПАТИН

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

• НАГРАЂЕНИ ИРЕНА РАДАКОВИЋ, МАРИЈА КОРАЋ, СИНИША ЕГИЋ

Поводом обележавања Дана полиције Републике Србије, данас је у свечаној сали СО Апатин одржан пријем за најбоље припаднике Полицијске станице у Апатину. Награђени у нашој општини су полицијски службеници Ирена Радаковић, Марија Кораћ и полицајац Синиша Егић.
Награђене су поздравили начелник Полицијске управе Сомбор Саша Дмитрашиновић и председник општине Апатин Милан Шкрбић.

– У претходних годину дана полицијска управа у целини, а тиме и полицијска станица у Апатину, остварила је веома добре радне резултате у области расветљавања криминалистичких дела. Имамо смањену стопу криминалитета последњих година, као тренд који нас прати. Сва убиства и покушаји убиства у претходних дана су расветљени. Очували смо и стабилан јавни ред и мир, није било тежих облика нарушавања, и у тој области бележимо смањење прекршаја. У области саобраћаја фокус је био на санкционисању најтежих облика прекршаја. Најбољи показатељи су подаци да смо 2400 возача казнили звог вожње под дејством алкохола, 700 задржали због истог прекршаја, а против 120 смо поднели прекршајне пријаве због безобзирне вожње. Верујем да смо на овај начин радили и превентивно и спречили оне најтеже последице. Поносни смо на овакве резултате који су одраз преданог рада професионалих полицајаца и сарадње са локалном самоуправом. Захвални смо и председнику општине Апатин јер имамо одличну сарадњу са општином и они нам несебично помажу. Сигуран сам да ће тако бити и убудуће. Добра сарадња са локалном самоуправом и грађанима била је изражена за време ванредног стања, када смо превентивним активностима успели да решимо пуно проблема. Општине и град Сомбор су нам били на располагању, али морамо да похвалимо и високу свест грађана Западно-бачког округа који су поштовали прописане мере. Заједно смо изашли као победници у овој, и за нас непознатој бици. Данас морамо да поменемо и наше колеге који су изгубили своје животе часно обављајући свој посао и никада не смемо да заборавимо ни њих ни њихове породице. Министар унутрашњих послова је, на мој предлог, наградио ове полицајце и полицијске службенике и они су те награде заслужили. Сигуран сам да ћемо кроз партнерски однос са локалном самоуправом и грађанима учинити Зададнобачки округ мирним и безбедним местом за нас и нашу децу. Ми смо сви у служби грађана и грађанин нам је централна фигура као светиња и ми себе доживљавамо као истински сервис грађана. Честитам свим колегама и колегиницама Дан полиције Србије, рекао је начелник Саша Дмитрашиновић.

-Желели смо да наградимо најбоље полицајце и раднике Полицијске управе поводом њиховог дана. Увек смо имали коректну сарадњу са полицијом и локална самоуправа је поносна на њих. Ту смо да помогнемо када можемо и колико можемо јер смо свесни да полиција има скромна средства, рекао је Милан Шкрбић, председник општине Апатин.
Сваком полицајцу и полицијском службенику је част када његов колектив укаже на квалитет труда, рада и љубави који показује према послу који обавља. И награђени Апатинци су изразили захвалност за признање које су добили.

-Веома ми је драго што сам награђена ове године. У Полицијској станици у Апатину радим пуних 12 година и драго ми је што је неко приметио мој рад и похвалио га, рекла је Ирена Радаковић.

-Нисам очекивала да ћу добити признање и пријатно су ме изненадили. Драго ми је да је препознат мој рад и труд и срећна сам због тога. У Полицијској управи Апатин радим 17 година, а последњих 10 на управним пословима, односно, регистрацији возила, каже награђена Марија Кораћ.
Полицајци на терену се сусрећу са различитим ситуацијама и проблемима, а Синиша Егић већ осамнаест година с пуно љубави обавља свој посао.

-У полицији сам од 2002. године и радим на терену. Признање које сам данас добио веома ми значи. Радник на терену има много посла, највећи терет пада на нас. Ово је леп посао и надам се да ће се више младих људи определити за њега. Добили смо једну гарнитуру младог кадра и надам се да ће их бити још. Ево и данас, да нисам овде на свечаности, вероватно бих био да обезбеђујем дерби са мојим људима, рекао је полицајац Синиша Егић.

1 thought on “ПОВОДОМ ДАНА ПОЛИЦИЈЕ НАГРАЂЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ И СЛУЖБЕНИЦИ ПС АПАТИН

  1. ČAST POŠTENIM IZUZETCIMA 😇.!!! Ali je opšte poznata stvar da je najveća organizovana kriminalna grupa Srbije u policiji.!🤯 Primer je nažalost i Apatinska policija u kojoj nema oblika kriminala a da nisu učestvovali službenici Policiske Stanice u Apatinu od sitnih kradja do iznuda,reketiranja,zelenašenja,dojavljivanje narko dilerima dali su pod obradom i kada, nanošenja teških telesnih povreda, pa i otmica itd itd bukvalno su sve obuhvatili što se kriminala tiče unazad 20-ak godina a ne znam nijednog da je robijao i odgovarao sem što su zamisli najveću kaznu dobili SUSPENZIJU.!?!?! (Izvinjavam se jedan je dobio neku godinicu ali samo zato što je to ipak bila medjunarodna afera) I eto samo da kažem kakav primer se daje pre svega omladini pa onda i gradjanima.!!!🤯!!! JOŠ JEDNOM DA NAPOMENEM ČAST POŠTENIM IZUZETCIMA NES

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *