U belom kovčegu, sa plišanim medom, Filipovo (2) telo položeno u zemlju: Jecaji roditelja prolamali nebo, celo selo ispratilo dečaka koga je usmrtio “kvad” (FOTO)

Z. GRUMIĆ

10. 06. 2020. u 17:45

Sahranjen je na mesnom groblju u Radičeviću. Igoru Braću, osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće, pritvor do 30 dana

У белом ковчегу, са плишаним медом, Филипово (2) тело положено у земљу: Јецаји родитеља проламали небо, цело село испратило дечака кога је усмртио “квад” (ФОТО)

Foto: N. Karlić

DELOVALO je kao da se čitavo pitomo bačko selo Radičević okupilo danas na mesnom groblju da na večni počinak isprati svog malenog sugrađanina Filipa Vojinovića (2)koji je nastradao u ponedeljak uveče, kada je na njega naletelo vozilo „kvad“ za čijim je upravljačem bio meštanin Igor Brać (34).

Jecaji majke Marine i oca Saše za izgubljenim detetom prolomili su muklu tišinu kada je mali beli kovčeg sa njihovim mezimcem, uz koga je na pokrov stavljen plišani meda, Filipova omiljena igračka, iznet iz kapele i uz tihi zvuk violine krenuo ka večnom počivalištu.


- Napustila nas je jedna duša koja je tek počela da oseća radosti života. Suze majke Marine i bol oca Saše za svojim sinom Filipom nikada neće prestati – rekao je Boško Barjaktarević, opraštajući se od mališana u ime stanovnika tog mesta u opštini Bečej.

Nad rakom bolni jauci dede Milana-Miše za svojim unučetom izmamili su suze i bolne uzdahe rodbine, prijatelja i meštana.


Tugu i bol dodatno je pojačalo i to što je dečak sahranjen bez opela sveštenika Srpske pravoslavne crkve, jer roditelji nisu blagovremeno stigli da krste mališana.

Do večne kuće maleni Filip je ispraćen uz tonove iz Šubertovog dela „Ave Marija“, u izvođenju Čabe Štefanika, umetnika na violini iz Bečeja.



Mali Filip je nastradao u ponedeljak oko 20 sati kada je na njega, dok se sa roditeljima i četvorogodišnjim bratom Nikolom vraćao kući posle posete stričevoj porodici, naleteo „kvad“. Mališan je preminuo na očevim rukama, na putu do bolnice u Novom Sadu.



Meštani Radičevića, pogotovu oni stariji, kažu da je to najveća tragedija koja je zadesila njihovo selo. U razgovoru ne propuštaju da ističu poštenje i čestitost porodica Vojinović i Brać a posebno naglašavaju da je Igor, osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao mališan, izuzetno požrtvovan, vredan i omiljen mladić koji se, iako osoba sa invaliditetom godinama ističe u mnogim aktivnostima i posebno u radu sa decom.




PRITVOR


IGORU Braću je, posle saslušnja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, određen pritvor do 30 dana, saznaju „Novosti“. - On je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, nakon čega je tužilaštvo stavilo predlog za određivanje pritvora, koji je Osnovni sud usvojio – navedeno je u tom tužilaštvu.


VEŠTAČENjA


KAKO nezvanično saznaju „Novosti“, u nastavku istražnih radnji povodom te velike tragedije trebalo bi da budu obavljena veštačenja i da budu saslušani svedoci te nesreće.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Tuga

12.06.2020. 21:04

Boze,ima li te?Zasto dete?Pocivaj u miru mila duso. Ni ovom decku nece biti lako.Saznanje da si ubio detence ce ga verovatno slomiti psihicki.Tuga.