Cakić: Na izbore pod svojim imenom i prezimenom i da li se SNS plaši GG”Za Leskovac-ZAJEDNO”

LESKOVAC

Na konferenciji za medije odbornički kandidat Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO Nebojša Cakić je primetio da na ove izbore izlaze pod svojim imenom i prezimenom.

„Pozivamo lidere ostalih stranaka Cvetanovića, Đurovića, Ljubenovića da se ne kriju iza imena lidera svojih stranaka, nego da na izbore izađu sa svojim imenom i prezimenom i vide koliko će glasova dobiti od svojih sugrađana. Mi kao dosadašnji odbornici smatramo da imamo kredibilitet da izađemo na izbore sa svojim imenima između ostalog i zato što smo mnogo toga uradili u našoj skupštini, ulažući dosta truda i sposobnosti. Jedna od tih stvari koje smo uradili je da smo raskinui štetan ugovor sa firmom „Kip lajt“ i uspeli da sprečimo štetu za grad Leskovac od 9,5 miliona evra bez PDV-a. To je proizvelo i veće posledice za štetne i koruptivne ugovore koji su sklapani u Republici Srbiji. Mi smo na jednoj od sednica skupštine dobili papire za izbor Zorana Stipanovića za stručnog konsultanta i videli smo ga kao jednog oholog i bezobraznog čoveka kome smo obećali da ćemo već za narednu sednici precizno pregledati sve obno što on radi, jer on nema kapacitet da uradi taj ogroman posao. Tako je i bilo, u januaru ove godine je taj ugovor došao na sednicu skupštine, gde sam našao da je taj ugovor pravno ništavan i zbog čega je većina u Skupštini Grada Leskovca morala da povuče taj ugovor. Na taj način smo našem gradu spasili oko 1,2 milijarde dinara bez PDV-a koje bi otišle iz džepova građana. U tom trenutku u Srbiji od 24 takvih ugovora 22 su dobile firme koje su direktno međusobno vezane i koje predstavljaju zet predsednika Mađarske Orbana i brat premijerke Brnabić. Na žalost, institucije ove države, gde mislim na Ministarstvo unutrašnjih poslova, Tužilaštvo za specijalizovani kriminal, obično tužilaštvo, Agencija za borbu protiv korupcije nisu preduzele nikakve mere povodom toga. Međutim, glas jedne male odborničke grupe iz Leskovca se čuo do Evropske unije. U ovom trenutku predmet istraživanja svih tih ugovora se vrši i od Evropske agencije za kontrolu javnih nabavki, zatim od Biroa za borbu protiv prevara i korupcije, a koliko je nama poznato, posle tog našeg istupanja čak i preduzeća i firme koje su učestvovale na tim tenderima i nisu smeli da daju prigovore jer se radilo o firmama premijerke i SNS-a, te firme su se oslobodile i počele su da daju prigovore i ti dalji ugovori su prestali da se zaključuju. Sada očekujemo šta će EU da kaže po tom pitanju.“

Koga se SNS plaši

Činjenicu da Srpska napredna stranka već drugi put zakazuje svoje promocije u vreme i na mestu gde je GG „Za Leskovac ZAJEDNO“ već najavila dešavanje i da na se na štandu SNS-a vide ljudi i direktori koji rade u javnim ustanovama u radno vreme, Cakić je prokometarisao rekavši da „mi ne želim da se bavimo drugima na taj način. Ja sam kao uposlenik na godišnjem odmoru od 5. juna pa do kraja meseca. Izbornu kampanju mogu da vodim samo u slobodnom vremenu. To je nešto o čemu treba da vode neki drugi organi, a mi ćemo se time bavimo kad opet budemo u skupštini. Smatram da je to zloupotreba i neki vid funkcionerske kampanje kada se upošljenici dovode i izvode. Često je to i pod prisilom, jer nam se uposlenici na to žale.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
najstariji zanat
najstariji zanat
3 godine pre

Izborom saradljivih zena, u svakoj prilici gostima iz Beogradkog SNS , Leskovacki SNS podmece zabavno drustvo onima koji kadriraju i za Leskovac funkcionere. Time gradski odbor u Leskovcu obezbedjuje podrsku sebi licno. Uvek na lageru ima crnku, plavusu, sad su opet bile srdacne u doceku, a momci iz BG su se radovali. Svojevremeno su poturali zene ministrima. I to uvek upali!

na ime i prezime vlast ne prolazi
na ime i prezime vlast ne prolazi
3 godine pre

Mislite na prethodno odrzanu konferenciju na istoj lokaciji, zbog koje je Semba kasnio sa svojom konferencijom? Videli smo te fatalne plavuse, odbornice za brejk tajm u skupstinska zasedanja po kabinet. To jeste taj kriterijum koji rukovodstvo naprednjaka forsira, jer nemaju razdvojen porodicni od politickog zivota.