U Srbiji otvoreno 112 od 380 hotela

U Srbiji je otvoreno samo 112 od ukupno 380 hotela, a popunjenost smeštaja je usled pandemije svega 10,79 odsto, saopštilo je danas Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES).
U Srbiji otvoreno 112 od 380 hotela
Foto: Pixabay
U Beogradu su od 110 hotela otvorena svega 42, čija je popunjenost 9,54 odsto.
 
Za period jun-septembar, na osnovu potvrdjenih rezervacija, a uz mogućnost otkazivanja, rezervisano je svega oko osam odsto smeštajnog kapaciteta svih hotela u Srbiji.HORES je pozvao gradjane da ove godine godišnje odmore provedu u Srbiji i koriste turističke vaučere koje je omogućila Vlada Srbije, kako bi pomogli oporavak hotelsko-ugostiteljske privrede.
 
"Zbog posledica zdravstvene krize s KOVID–19, vanrednog stanja i ograničenja normalnog rada, mnogobrojni hoteli i restorani skoro tri meseca nisu radili, a manji broj koji je radio, gotovo nije imao prometa", navodi HORES u saopštenju.
 
Udruženje ističe da ankete među stranim gostima pokazuju da su bili zadovoljni boravkom u hotelima u Srbiji koja "ima potencijal da bude odlična turistička destinacija". Tako je 85 odsto ankteriranih stranih turista reklo da bi prijateljima preporučilo posetu Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija