Fudbal

Bivši igrači Borca i Jagodine prekinuli štrajk glađu

Bivši igrači Borca i Jagodine prekinuli štrajk glađu
Foto: Ilustracija | Bivši igrači Borca i Jagodine prekinuli štrajk glađu

Sindikat profesionalnih fudbalera iz Srbije "Nezavisnost" oglasio se saopštenjem za javnost nakon što su bivši igrači Borca iz Čačka prekinuli štrajk glađu.

Fudbaleri kluba iz Čačka počeli su štrajk glađu zbog neizmirenih dugovanja kluba prema njima, a podržali su ih i bivši igrači Jagodine koji se nalaze u sličnoj situaciji.

"Bivši igrači FK Borac i FK Jagodina doneli su odluku da nakon tri dana prekinu štrajk glađu. Razlog pomenute odluke je narušeno zdravlje igrača zbog čega je jedan igrač i hospitalizovan, nakon intervencije Hitne pomoći. Takođe, prekid štrajka savetovali su nam i lekari čiji savet smo poslušali i zahvalni smo im na brizi i požrtvovanju. Veliko hvala i svim trenerima i igračima iz Srbije i sveta koji su nam poslali na stotine videoporuka podrške", saopšteno je.

"Nažalost, ljudi iz gradske uprave grada Čačka koji su porodice igrača izigrali i doveli na rub egzistencije, nisu se udostojili da pozovu igrače na razgovor iako su im igrači bili ispod prozora. Nisu se udostojili u prolazu da kažu ni dobar dan igračima, što nema veze sa štrajkom glađu već je to stvar elementarne kulture. Bivši igrači FK Borac i FK Jagodina posebno se zahvaljuju građanima Čačka koji su ih svakodnevno obilazili, pružali podršku i donosili vodu a bilo ih je na stotine, kao i pripadnicima policije koji su se sve vreme ponašali veoma profesionalno", navedeno je u saopštenju "Nezavinosti".

Istakli su da se zahvaljuju FIFA i sindikatu FIFPro s kojima bi trebalo da se riješi status igrača u narednom periodu.

"Nadamo se da će ruka pravde stići sve ljude iz gradskih uprava grada Čačka i grada Jagodine, da će odgovarati za sva krivična dela koja su počinili kao što se nadamo da će ista kazna stići i sve one koji su učestvovali u propasti FK Sloboda iz Užica, FK Timok iz Zaječara itd. Pozivamo još jednom policiju i tužilaštvo da reaguju, a funkcionerima gradskih uprava Čačka i Jagodine poručujemo da žive sa svojom sramotom, upisani u istoriju sveta kao prvi gradski funkcioneri zbog kojih su profesionalni sportisti štrajkovali glađu", saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije