PAROH PEJOVIĆ ODRŽAO BUKVICU DIREKTORU POLICIJE CRNE GORE: On širi paniku, litije se nastavljaju i pored opstrukcije
Foto: Youtube/SRPSKA RTV

povodom navoda da su mnogi zaraženi u šetnjama

PAROH PEJOVIĆ ODRŽAO BUKVICU DIREKTORU POLICIJE CRNE GORE: On širi paniku, litije se nastavljaju i pored opstrukcije

Crna Gora -

Paroh podgorički Nikola Pejović saopštio je da direktor Uprave policije (UP) Crne Gore, Veselin Veljović, širi bezbednosnu i zdravstvenu paniku.

Podsetimo, Veljović je danas kazao „da se u samo jednom klasteru sa litije virusom korona inficiralo oko 70 ljudi“.

„Ako je neko imao dilemu o snazi dostojanstvenih, mirnih, molitvenih litija u Crnoj Gori, onda je to danas postalo jasno. Izjava gospodina Veljovića sa koordinisanom akcijom specijalnih antiterorističkih jedinica na primorju, koje su krenule da skrnave svetinje su novi, možda i poslednji pokušaj da se one spreče. Kome je u interesu da direktor policije ne govori istinu? Litije su obustavljene pre pojave virusa korona u Crnoj Gori, pa se pitamo kojim istražnim postupkom je Veljović uvrdio tzv. klaster na litiji. Celo vreme smo bili ubeđeni da o klasterima i obolelima mi, građani Crne Gore, saznajemo od nadležnih zdravstvenih institucija, a ne od direktora policije“, kazao je Pejović.

Pejović je takođe, kako prenose Vijesti, rekao i da „neosnovano i sa pozicije za koju nije nadležan, Veljović širi paniku i bezbednosnu i zdravstvenu, saopštavajući notornu neistinu“.

"Podaci koje je izneo nemaju utemeljenje u zvaničnim podacima koje su građani dobili od NKT-a. A na osnovu njih, od svetovasilijevske litije u Nikšiću do danas nemamo novih slučajeva zaraženih virusom korona. Pitamo se i zašto se Veljović ovakvim ili sličnim saopštenjem nije oglasio uoči proslave državnog praznika ili nedavnog građanskog protesta u centru Podgorice - kada su očigledno prekršene mere na javnim okupljanjima građana, a koje su bile strože nego što je danas slučaj? Ovo ne govorim iz pozicije da nam smetaju proslave i protesti, već zbog očigledne zloupotrebe zdravstvenih mera i nedostatku jasnih principa. Konačno, najavljene litije su prepoznate kao spomenik dostojanstvenog držanja njenih učesnika. Manifestacija mira, ljubavi i odgovornog ponašanja. I pored opstrukcija, litije će se održavati uz poštovanje svih predviđenih mera, ne kršeći ih ništa više u odnosu na pomenute događaje", rekao je Pejović.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Youtube/SRPSKA RTV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track