Brza pruga Beograd - Budimpešta najveći projekat u Jugoistočnoj Evropi

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je brza pruge od Beograda do Budimpešte najveći projekat u jugoistočnoj Evropi.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2020.

14:17

Brza pruga Beograd - Budimpešta najveći projekat u Jugoistočnoj Evropi
Foto: Depositphotos, ToskanaInc

"Reč je o projektu od izuzetnog značaja i za Srbiju i za Кinu, o čemu svedoči i podrška koju u realizaciji pružaju dvojica predsednika, Aleksandar Vučić i Si Đinping. Ne samo da je u pitanju najveći projekat u jugoistočnoj Evropi koji je i deo železničkog Кoridora 10, već je i deo globalne inicijative Pojas i put, na šta smo posebno ponosni“, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, sastala se danas sa generalnim direktorom kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel kompani" (CRIC) Hu Sjaojungom i razgovarala o realizaciji projekta modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Mihajlovićeva je podsetila i da Ministarstvo uspešno sprovodi sve infrastrukturne projekte, uključujući i one koje realizuje sa kineskim kompanijama.

Hu Sjaojung je uverio prisutne da će učiniti sve da se radovi završe u skladu sa ugovorenim obavezama, kvalitetom i planovima.

Кonzorcijum kineskih kompanija CCCC i CRIC izvodi radove na deonici Beograd centar – Stara Pazova, u dužini od 34,5 kilometara, a vrednost radova je 350,1 milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: