CARINICI IZ SRBIJE ZA SAT VREMENA ZAPLENILI 73.000 EVRA Krili lažne devize i u jastuku!
Foto: Carina Srbije

CARINICI U AKCIJI

CARINICI IZ SRBIJE ZA SAT VREMENA ZAPLENILI 73.000 EVRA Krili lažne devize i u jastuku!

Crna Hronika -

Carinici na prelazu Gradina su 10. juna 2020. godine, za samo nekoliko sati, sprečili dva pokušaja nelegalnog prenosa deviza u ukupnom iznosu od nepunih 73.000 evra.

Prvi slučaj je otkriven u zoru, oko 5 časova, kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigao mercedes holandskih registarskih oznaka u kome su iz Holandije ka Turskoj putovala trojica turskih državljana.

Iako su carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, detaljnim pregledom automobila ubrzo je otkriveno da je automobil pun neprijavljenog novca.

foto: Carina Srbije

U torbama koje su se nalazile u prtljažniku vozila, carinici su otkrili čak 86.950 neprijavljenih evra, dok su sva trojica putnika u odeći koju su nosili na sebi imali još po 6.000 evra.

Кao vlasnik novca prijavio se 48-godišnji vozač, rekavši da je novac poneo radi kupovine kuće u Turskoj.

foto: Carina Srbije

Dobro poznati iznos od po 10.000 evra koji može bez prijavljivanja da se prenese preko granice, vraćen je svakom putniku, dok je ostatak od 62.950 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Sličan pokušaj sprečen je na istom prelazu samo nekoliko časova kasnije, kada je oko 9 časova jedan holandski državljanin turske nacionalnosti u jastuku pokušao da prokrijumčari neprijavljene evre.

foto: Carina Srbije

Ovoga puta carinike je pokušao da zavara 54-godišnji vozač koji je putovao sam iz Holandije ka Turskoj u automobilu folksvagen polo holandskih registarskih oznaka.

Tvrdio je da sem ličnog prtljaga kod sebe ima i 3.000 evra, ali se to ubrzo pokazalo kao netačno.

foto: Carina Srbije

Carinici su utvrdili da je pored prijavljenih 3.000 evra koje je imao u džepu, ovaj putnik još 17.000 sakrio u jastuk koji se nalazio na zadnjem sedištu. I ovom putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok će ostatak od 10.000 biti predmet prekršajnog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track