Najnovije vesti
Vesti Svet
NEČUVENO OPRAVDANJE VLADE CRNE GORE "Srušili smo konak da bi zaštitili manastir Svetog Vasilija Ostroškog"

NEČUVENO OPRAVDANJE VLADE CRNE GORE "Srušili smo konak da bi zaštitili manastir Svetog Vasilija Ostroškog"

Iz crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je u ulcinjskom naselju Zoganje srušen "nelegalno građeni objekat koji je narušavao ambijentalnu celinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. veka".

Slušaj vest
0:00/ 0:00

U saopštenju je ocenjeno da je "nelegalno izgrađen objekat površine više od stotinu metara kvadratnih predstavljao eklatantnu devastaciju prostora".

- Objekat je građen suprotno zakonu, bez podnesene prijave za građenje i dokumentacije iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata - rekli su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U saopštenju se ističe da je Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, koja je izvodila nedozvoljene radove, rešenjem zabranjeno izvođenje radova na izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve.

Pročitajte još

- Kako je kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđen nastavak radova, doneseno je, shodno ovlašćenjima urbanističko-građevinskog inspektora, rešenje o rušenju nelegalnog objekta, čijem se administrativnom sprovođenju pristupilo jutros preko izvršne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma - navodi se u saopštenju.

Nadležne institucije u Crnoj Gori počele su rano jutros rušenje konaka u novom Manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja, u mestu Zoganje, na Briskoj gori.