Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 10. 6. 2020.

| Društvo

Radnik ispao iz korpe sa visine od 8 metara, čeka se izveštaj Inspekcije rada

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
radovi
Korpa se otvorila, radnik ispao; Ilustracija; foto: arhiva A. Kostić

Ekipa niške Elektrodistribucije u petak 6. juna imala je intervenciju u Popovcu, a među radnicima je bio i Zoran Stojanović. On je, kako sam kaže, pao iz korpe dizalice sa visine od 8 metara, jer je pao neispravni preklopnik na ulazu, a ona ostala otvorena. Pukom srećom je preživeo, uz nagnječenja, ogrebotine i naprsli pršljen. Policija je obavila uviđaj, a u Tužilaštvi čekaju izveštaj Inspekcije rada. Odgovore inspekcije i EPS-a čekaju i novinari.

50-godišnji Stojanović je bio u korpi, kako kaže, sa testerom u rukama kako bi uklonio grane koje su ometale kablove. U jednom trenutku se otvorio ulaz na korpi i on je poleteo ka zemlji.

Postoji preklopnik koji se pomera pri ulasku i izlasku iz korpe. Ali na ovoj korpi to ne radi i često sam padne i korpa ostane otvorena. Mi smo to zaglavljivali nekim šrafom, ali sada se to otkačilo. Pre nedelju dana sam pitao kada će korpa, koja je stara svega godinu, dve dana, biti popravljena i kada ćemo položiti ispit za stručno rukovanje motornom testerom - kaže Stojanović.

Dodaje da nikada nisu imali ni pojaseve za vezivanje kada se radi na velikim visinama, a da je i to nedavno traženo od nadležnih.

Pukom srećom Stojanović je preživeo ovaj pad, a od lekara zadobio nadimak Supermen.

Svi lekari se čude kako sam uspeo da odbacim testeru i da se nekako, dok sam padao kroz krošnju drveta, pridržavam za grane i ublažim pad - prepričava Stojanović.

U slobodnom padu bez prepreka bio je poslednja 2,5 metra, a zadobio je nagnječenja, povrede lica, ogrebotine i naprsnuće pršljena L4.

Na licu mesta su bile nadležne inspekcije, ali i policija gde potvrđuju događaj i kažu da su reagovali nakon što je pacijent primljen u Klinički centar.

Odmah po prijavi Kliničkog centra Niš da su primili lice koje se povredilo prilikom pada sa visine, policija je izašla na lice mesta i o događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo po čijem nalogu policija utvrđuje sve okolnosti ovog događaja - kažu u polciji.

U Tužilaštvu kažu da su oni zatražili izveštaj Inspekcije rada i da će tek nakon toga preduzeti dalje korake.

I novinari su pitanja poslali Ministarstvu rada, koje je nadležno i za Inspekciju, pa se odgovori očekuju.

Stojanović kaže da je formalno zaposlen u preduzeću ProTENT koje radi za EPS, ali da je dizalica u vlasništvu EPS-a i niške Elektrodistribucije, pa su pitanja o ovoj nezgodi poslata i ovom preduzeću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    10:57 // 17. 6. 2020.

    DS kadrovi iz Kursumlije i Prokuplja avanzovali pa postali direktori Distribucije u Nisu. Jos jednom, zar u Nišu nema pametnih, skolovanih i sposobnih ljudi? Ili je tako rekao partijski poverenik iz Beograda. Ali zato koriste Sns a pljuju ga gde gid stignu. Takvi preveslase vise vlasti, pa i ovu ce. Oni se ne sekiraju za radnike

  • dex

    04:02 // 11. 6. 2020.

    EPS jaci od drzave,ustava,zakona
    Moja Srbijo,tvoj narod je rob .Sekta unisti nas sirotinju.Mogu roman da napisem :(

  • Aca

    00:04 // 11. 6. 2020.

    Juce vucic otvara ono, na kruznom cvece, jelke, ukrasi sto cuda...jutros i u toku dana sakupljaju mucenici, tamo sam samo zemlja...sou

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: