Vernici se okupili kod ranjenog manastira: Na ostacima porušenog konaka SLUŽENA LITURGIJA (VIDEO)

Novosti onlajn

10. 06. 2020. u 11:15

Jutros je vlast u Crnoj Gori počela sa primenom svog sramnog zakona

Верници се окупили код рањеног манастира: На остацима порушеног конака СЛУЖЕНА ЛИТУРГИЈА (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

NA OSTACIMA porušenog konaka manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja, nakon sramnog rušenja održana je liturgija, a “Novosti” su došle u posed snimka na kojem se vidi kako je liturgija izgledala.

Sramni potez vlasti u Crnoj Gori, koji je primenu svoga još sramnijeg zakona počeo rušenjem konaka, nije sprečio vernike da se bar nad ruševinama svoje svetinje okupe i prisustvuju svetoj liturgiji.

Podsetimo, rano jutros počelo je rušenje konaka u okviru novog manastira Svetog Vasilija u zaleđu Ulcinja, u mestu Zoganje na Briskoj gori.

Po nalogu inspekcijskih službi, uz asistenciju policije, prema nezaničnim saznanjima "Novosti" za rušenje je agažovana firma iz Nikšića.

Video: V.K.



Sveštenici SPC navode da je ovo odgovor vlasti u Crnoj Gori, nakon najave Mitropolita Amfilohija da se litije u Crnoj Gori nastavljaju 14. juna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Čikiriz

10.06.2020. 15:30

Aki @ Cela crnogorska obala je devastirana nelegalnom gradnjom (ili kasnije legalizovana podmićivanjem) i sada se našao neko da ruši baš manastirski konak. I ne služi se liturgija konaku nego Bogu i ljudima i dobro je što se služi! Izmedju ostalog može da kanališe i oplemeni opravdani bes vernika zbog ovog razbojništva.