Najnovije vesti
Slobodno vreme
U specijalnom izdanju "Blica" subotom na poklon razglednica

U specijalnom izdanju "Blica" subotom na poklon razglednica

U subotu, 13. juna, u specijalnom izdanju „Blica“ na povećanom broju strana koji vas ove, kao i svake subote čeka na kioscima, na poklon razglednica manastira Ostrog.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
BLIC-SUBOTOM Landing Foto: RAS Srbija
BLIC-SUBOTOM Landing

Manastir Ostrog je manastir Srpske pravoslavne crkve smešten uz skoro vertikalnu liticu, visoko na planini Ostroška greda u Crnoj Gori. Sastoji se od Gornjeg i Donjeg manastira. Posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom, koji se smatra i osnivačem manastira.

Manastir Ostrog je izgrađen na mestu najudaljenijih pećinskih isposnica u kojima se pričestio Sveti Isaija od Onogošta, koji je u ostroškim liticama već bio izgradio pećinsku crkvicu Vavedenja Presvete Bogorodice, tada još uvek bez ikakvog manastirskog imanja. Dolaskom Svetog Vasilija koji je obilazio mesta pogodna za isposnički život i tražio svoje novo mitropolitsko sedište izabrao je ove teško pristupačne isposnice za izgradnju budućeg manastira.

„Blic“ subotom bavi se najrazličitijim temama.

Pored aktuelnih političkih dešavanja, najpouzdanijih i najtačnijih informacija iz zemlje i sveta, u subotnjem izdanju „Blica“ čekaju vas i zanimljive priče iz sveta kulture, zabave, sporta, razonode i šou biznisa, dok će vas priče o tabu temama ostaviti bez daha.

U novom broju čitajte o ljubavnoj romansi Ivana Bosiljčića i Jelene Tomašević. Saznaćete i ko je bila velika ljubav Desanke Maksimović, kao i neverovatnu priču o Tomi Maksimoviću, dečaku koji je hrabro učestvovao u Velikom ratu.

Ako niste znali detalje o čuvenom vozu Orijent Ekspres i koje su njegove tajne, u subotu ćete u „Blicu“ moći da ih odgonetnete. Takođe, pripremili smo vam i priču o plemenu u Indiji koje „krase“ jezivi rituali, savezničkom iskrcavanju u Normandiji i hotelima sa najboljim dizajnom iz ere Jugoslavije.

Ne propustite u subotu specijalno izdanje „Blica“, svoju poklon razglednicu i uživajte u najraznovrsnijem sadržaju koji smo vam pripremili.

Čitajte „Blic“!