Najsmrtonosniji dan u 60 godina za Čikago

Čikago je jedan od gradova u SAD sa najvećim brojem oružanih napada, a najsmrtonosniji dan za taj grad u proteklih 60 godina bio je 31. maj ove godine.

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2020.

12:23

Najsmrtonosniji dan u 60 godina za Čikago
Getty Images/Mark Makela

Tada je zabeleženo čak 18 ubistava.

Prethodno je dan sa najviše ubistava bio 4. avgust 1991. godine, kada se desilo 13 ubistava, rekao je za ABC direktor kriminalističke laboratorije na Univerzitetu u Čikagu Maks Kapustin.

On je naveo da je 1. juna bilo toliko obdukcija da je glavni lekar okruga morao da pozove dodatne patologe da ih urade. Urađena je obdukcija 35 tela, a 15 ubistava bilo je povezano sa oružjem.

"Nikada nismo videli nešto slično, ne znam ni kako to staviti u kontekst. To je iznad svega što smo ikada videli ranije", rekao je Kapustin za Čikago san tajms.

Prvo ubistvo u Čikagu 31. maja dogodilo se kada je iz vozila u pokretu više puta pucano na 36-godišnjeg muškarca. Niko nije uhapšen. Među ubijenima 31. maja su i dva tinejdžera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: