Magazin Novi Sad

Novosadska IT firma kupila plac u Radničkoj za 7,7 miliona evra

Plac od skoro 6.500 kvadratnih metara u Radničkoj 32 u Novom Sadu prodat je za više od 7,7 miliona evra IT firmi Novi Sad 3Lateral.

U Upravi za građevinsko zemljište i investicije gde je održana licitacija, jedini ponuđači su bili predstavnici ove IT firme koji su plac kupili po početnoj ceni od 933.039.225 dinara (nešto više od 7,7 miliona evra), javlja 021.

Oni nakon prodaje nisu hteli da pričaju sa novinarima, niti su se predstavili, rekavši da će javnost naknadno obavestiti u vezi sa ovom kupovinom i planovima vezanim za parcelu, bez preciznijeg navođenja kada će to tačno biti.

S druge strane, kako je poznato da je 3Leteral prošle godine kupila američka firma Epic games, jasno je da je potvrđena najava gradskih vlasti i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da će ova firma kupiti plac u Radničkoj i uložiti 20 miliona evra.

Prema nedavno usvojenom urbanističkom planu, na parceli koja je prodata predviđena je izgradnja sedmospartnica i jedne desetospratnice koji će biti opštegradski centar, što znači da će se u njima nalaziti i poslovni prostori i stanovi.

Fontana, klupe, memorijalna traka: Ovako će izgledati Pozorišni trg u Novom Sadu (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

26 Shares
Share via
Copy link