Od 1. jula priključak za gas 780 evra i moguće plaćanje na rate

Sva domaćinstva koja žele da uvedu gas, to će od 1. jula moći da učine po povoljnijim uslovima.
Od 1. jula priključak za gas 780 evra i moguće plaćanje na rate
Foto: Pixabay
Neće se čekati na priključak, a 780 evra koliko će koštati, otplaćivaće se na rate tri godine bez kamate, u sklopu mesečnog računa.
 
U "Srbijagasu" očekuju da će sa nižom cenom dobiti oko 550.000 novih korisnika.
 
"Ono što raduje, prošle godine u odnosu na pretprošlu priključeno je tačno 6.097 novih domaćinstava. Znači da postoji interesovanje", kaže za RTS predsednik Saveta Agencije za energetiku Dejan Popović.
 
Sručnjaci podsećaju da veće korišćenje gasa, osim energetske, donosi i ekonomsku i ekološku korist.
 
"Sa jedne strane najmanje zagađuje životnu sredinu, a sa druge strane to je najeftinije gorivo. Gas je sada jeftin, ne samo zbog niske cene nafte sa kojom se upoređuje, nego je uopšte svuda u svetu korišćenje gasa najeftinije za domaćinstva i industriju", kaže Vojislav Vuletić iz Udruženja za gas Srbije.
 
U Srbiji gas koristi oko 260.000 domaćinstva. 
 
"Tu je potencijal ogroman. Znači kada bi cela Srbija bila gasifikovana postoji potecijal, pošto ima 3,5 miliona brojila za domaćinstva u električnoj energiji, znači potencijal je i do 3,5 miliona", kaže Dejan Popović.  
 
Srpska gasna mreža je nerazvijena - samo šest okruga je potpuno gasifikovano, i to u Vojvodini, a čak trinaest okruga je negasifikovano, ostali su delimično. Očekuje se da će gasovod "Balkanski tok" ubrzati i gasifikaciju zemlje.
  • Dejan Milic

    08.07.2021 13:45
    Laz
    Dodjes u Kragujevac i tamo,deo grada je "kupila"privatna firma UZOR I tu je prikljucak 1000e bez rata.Nema biranja da moze Srbija gas da uvede..drugi deo je ,kako kazu,na mrezi Srbija gasa i tu moze na rate i 780e..dokle vise ova pljqcka i laganje?!?uslovljavanje da nesto mora privatnik koji je dao nekome novac da bi legalno pljackao narod?!?niko to ne govori,cuti se a narod na kraju rogat..
    Strasno i jadno..ovo je istina a ko sumnja neka proveri kod Uzora cenu i uslove..naravno,izbora nema.
    Toliko od price,treala se gora rodio se mis
  • Mirjeli

    27.08.2020 10:59
    Gas
    Baš tako.. Gas ne mogu da uvedem zbog legalizacuje već godinu dana... A, predato je već 2 godine... Kuču sam kupila pre godibu dana... Umesto da daju gas... Oni ne daju... Katasteofa i ništa... Čekam... Žalila sam se... Ne vredi! I Vučiću sam pisala... Nema reda ni zakona!
  • Lala

    10.06.2020 13:16
    Dok cena gasa ne bude transparentna i bez silnih koji su se "ugradili" i tako visestruko skuplja.
    Kada se bude placala stvarno potrosena kolicina i kvalitet bude konstantan i zadovoljavajuci (ko koristi zna o cemu pisem)-bice ekspanzije potrosaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.