Šestonedeljna zabrana korišćenja baštenskih creva

Irske vlasti uvele su šestonedeljnu zabranu korišćenja baštenskih creva, nakon što je ta zemlja, poznata po kišnom periodu, doživela jedno od najsušnijih proleća.

Život

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2020.

15:28

Šestonedeljna zabrana korišćenja baštenskih creva
Foto: depositphotos/ IgorVetushko

Doneta uredba biće na snazi do 21. jula i odnosi se na zabranu upotrebe creva za zalivanje travnjaka i bašta, pranje automobila ili punjenje bazena, prenosi AP.

Šef irske Meteorološke službe Met Eiren rekao je da je Irska doživela najsuvlji maj od 1850. godine, a u nekim delovima proleće je bilo najsuvlje ikad zabeleženo.
U prestonici Dablinu palo je manje od trećine uobičajenih padavina.

Zabrana zalivanja usledila je zbog činjenice da su mnogi ostali kod kuća tokom epidemije i imali više vremena za aktivnosti poput zalivanja bašta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: