BBC

Utorak, 09.06.2020.

18:15

Notr Dam i požar: Počinje uklanjanje istopljenih skela na katedrali

Pogledajte fotografije iz Pariza koje pokazuju kako izgleda uklanjanje skela sa katedrale.

Izvor: BBC

Notr Dam i požar: Počinje uklanjanje istopljenih skela na katedrali
EPA

Započeti su delikatni radovi na uklanjanju istopljenih skela sa katedrale Notr Dam u Parizu.
EPA
Skele oko katedrale su bile postavljene kada je požar izbio u aprilu prošle godine, prenosi Hju Skofild BBC reporter iz Pariza.
EPA
Toranj se srušio i skele su ostale, ali su se u požaru istopile usled velike toplote i zalepile za zdanje, kao veliki metalni parazit.
Reuters
Sada počinju radovi na uklanjanju skela, odnosno delikatno odsecanje metala koji teži 20 tona. Oštećena skela je okružena još većim, a dovučen i veliki kran.
EPA
Timovi radnika vise na užadima na visini od 40 do 50 metara i koriste električne testere za odrezivanje slepljenog materijala, deo po deo.

Katedrala još uvek nije bezbedna i kada se ova operacija završi za nekih tri ili četiri meseca, može se razmišljati o pravom odgovoru na katastrofu koja se dogodila: rekonstrukciji i možda restauraciji.
AFP
EPA
Sve fotografije su zaštićene autorskim pravima. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: