(©Reuters)
(©Reuters)

Jokana opet žele na Ostrvu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.06.20. | 17:41

Srpski stručnjak ima mogućnost da se vrati u Englesku

Slaviša Jokanović je izgradio trenersko ime u engleskom fudbalu i tamo ga ne zaboravljaju tako lako.

Prema pisanju ostrvskih medija, srpski strateg je jedan od kandidata da sedne na klupu tamošnjeg drugoligaša Birmingema posle ove sezone. Tačnije, on je više želja kluba sa Sent Endrjuza nego što je realna opcija.

Izabrane vesti

Juče je španski trener Pep Klotet saopštio da napušta Birmingem na kraju ove sezone. On je klub preuzeo prošlog leta od Gerija Monka i uradio dobar posao s obzirom na okolnosti u kojima je radio. Ostao je bez nosilaca igre, a adekvatna pojačanja nisu dovedena. Uprkos svemu, uveo je Birmingem u sigurnu luku. U trenutku prekida sezone, devet kola pre kraja, Birmingem je držao 16. mesto na tabeli u Čempionšipu sa osam bodova iznad zone ispadanja. Iako je bio jedan od glavnih kandidata za ispadanje.

Klotet je rešio da završi aktuelnu sezonu na klupi Plavaca, da obezbedi opstanak, a da se onda okrene nekom novom izazovu. Klub sa Sent Endrjuza je sada došao u situaciju da traži novog trenera, a među najpoželjnijim kandidatima se našao i Slaviša Jokanović. Srpski stručnjak je trenersko ime stekao na Ostrvu pošto je uspeo da do Premijer lige dovede prvo Votford, pa onda i Fulam. Sa Kolibašima je postao i prvi srpski trener u Premijer ligi, a klub je napustio sredinom prošle sezone zbog slabih rezultata.

Letos je preuzeo katarsku Al Garafu sa kojom je potpisao ugovor do juna 2021. godine što znači da nije slobodan za transfer u Birmingem. Arapi debelo plaćaju i to je bez sumnje bio glavni motiv za Jokanovića da se preseli na Bliski istok, pa mu neće biti tako lako da napusti započeti posao.

Svesni su toga i u Birmingemu pa ne očekuju da će tako lako uspeti da nagovore srpskog trenera na povratak na Ostrvo. Što zbog obeštećenja koje bi moralo da se plati katarskom klubu, što zbog situacije u Birmingemu koja nije baš najbolja i ne garantuje stabilnu budućnost. Jokanović je do sada radio u klubovima koji su se borili za plasman u Premijer ligu i dolazak u Birmingem bi bio korak unazad ako se nešto znatno ne promeni u planovima i funkcionisanju nekadašnjeg premijerligaša.

Zato je realnije da neko drugi od kandidata nasledi Kloteta na klupi Plavaca. Imena koja se pominju su aktuelni prvotimac Kreg Gardner koji završava karijeru na kraju sezone, nekadašnji igrači Li Bojer i Li Karlsli, iskusni ostrvski stručnjaci Kris Hjuton i Nil Vornok, Portugalac Karlos Karvaljal, Španac Aitor Karanka… 


tagovi

Slaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara