OVA ZEMLJA POSTAJE ELDORADO 5G TEHNOLOGIJE: Ove godine udvostručili broj baznh stanica, svake nedelje grade 10.000 novih
Foto: Profimedia

bruka

OVA ZEMLJA POSTAJE ELDORADO 5G TEHNOLOGIJE: Ove godine udvostručili broj baznh stanica, svake nedelje grade 10.000 novih

Planeta -

Broj 5G baznih stanica koje pružaju pristup super-brzim bežičnim mrežama koji je postavljen dosad, ove godine je više nego udvostručen u celoj Kini, što je otkrilo lokalnim medijima ministarstvo industrije i informacione tehnologije.

U zemlji trenutno ima oko 250.000 jedinica koje nude usluge za više od 36 miliona korisnika. Kina planira da ubrzati izgradnju dodavanjem gotovo 10.000 novih svake nedelje, što je ogromno povećavanje u odnosu na 2019. godinu, kada je nedeljno izgrađeno manje od 2.500 stanica. Do kraja godine biće završeno više od 600.000 baznih 5G stanica, koje će pokrivati sve glavne kineske gradove.

Tehnologija nove generacije omogućuje korisnicima uživanje u brzom mobilnom internetu i aktivno je primjenjuju glavni kineski operateri. Samo u aprilu, broj korisnika 5G-a u zemlji povećan je za najmanje sedam miliona, prema novinskoj agenciji Sinhua.

Najveća kineska telekomunikaciona kompanija, Huavej, svetski je lider u 5G tehnologiji. Nakon što je podneo više od 3.000 patentnih prijava, tehnološki gigant može se pohvaliti najvećim deklarisanim portfeljem 5G. Dok je Huavej učestvovao u predstavljanju 5G mreža u mnogim zemljama širom sveta, bio je pod pojačanim nadzorom, budući da SAD vrši pritisak na svoje saveznike kako bi Huavej dodali na crnu listu.

Osim što je pokušao da Huavej liši 5G ugovora u inostranstvu, Vašington je takođe stavio firmu na svoju zloglasnu ”Entitetsku listu”, zabranjujući američkim kompanijama poslovanje sa Huaveijem bez posebnog odobrenja. U svom poslednjem potezu, SAD su pokušale zabraniti kompaniji poslovanje sa svetskim proizvođačem poluprovodnika.

Kurir.rs/Logično Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track