Najnovije vesti
Vesti Hronika
ŠVERCERIMA DROGE UKUPNO 15 GODINA I TRI MESECA ZATVORA Za 200 evra prevezli 16,4 kilograma marihuane od Velikog Trnovca do Doljevca gde ih je uhapsila policija

ŠVERCERIMA DROGE UKUPNO 15 GODINA I TRI MESECA ZATVORA Za 200 evra prevezli 16,4 kilograma marihuane od Velikog Trnovca do Doljevca gde ih je uhapsila policija

Ćemalj Osmani (31) i Agron Salihi (35) iz sela Veliki Trnovac kod Bujanovca, osuđeni su na po pet godina zatvora u Višem sudu u Nišu zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga jer su za naknadu od 200 evra 4.oktobra 2019.godine preneli 16,4 kilograma marihuane od ovog bujanovačkog sela do naplatne rampe kod Doljevca. Istom presudom, Izet Sinanoviću (29) iz Novog Pazara, koji je trebalo da drogu na tom mestu preuzme od njih osuđen na pet godina i tri meseca zbog pokušaja izvršenja ovog krivičnog dela.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Droga bila spakovana u koferima
Droga bila spakovana u koferima

Transfer droge osujetila je policija koja je pre transakcije uhapsila svu trojicu okrivljenih. Osmani i Salihi su bili optuženi da su 16,4 kilograma marihuane upakovane u 31 paket, preuzeli od nepoznate osobe koja je imala dogovor sa Sinanovićem, i u koferima je, automobilom marke „golf“ dovezli do Doljevca za pomenutu naknadu, gde je trebalo da je preuzme Sinanović koji je došao „merecedesom“. No, pre nego što su stigli da prebace dva kofera iz „golfa“ u „mercedes“, zaskočili su ih policjaci i osujetili im plan. Doga upakovana u 31 paket, pronađena je u dva kofera u „golfu“ a svoj trojici su stavljene lisice na ruke.

-Neuverljiva je bila odbrana okrivljenih Osmanija i Salihija da nisu znali šta nose i da ih je angažovao nepoznati čovek da to isporuče nepoznatom licu. Takođe, sud nije poveraovao ni odbrani Sinanovića da je pošao za Beograd pa promašio put. Iz drugih dokaza se utvrđuje da on nije išao za Beograd nego da je sve vreme bio u Nišu, obrazložio je predsednik sudskog veća sudija Aleksandar Teodosić.

Sudija teodosić je objasnio i zbog čega su Osmani i Salihi osuđeni na po pet godina zaneovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Sinanović dobio tri meseca dužu kaznu od njih iako se teretio za pokušaj izvršenja krivičnog dela.

-Sud je cenio to da je Sinanović višestruki povratnik i da je do sada osuđivan sedam, osam puta za tešku krađu, nasilničko ponašanje, dva puta za ugrožavanje sigurnosti a jednom i za istovrsno krivično delo. Imajući u vidu raniju osuđivanost, među kojom i za držanje droge, sud mu je za nešto umanjio kaznu, pošto se radi o pokušaju izvršenja krivičnog dela, a za raniju osuđivanost povećao, pa je dosuđena takva kazna, obrazložio je sudija Teodosić.

Oslukom sudskog veća, do pravosnažnosti presude svoj trojici je produžen pritvor u kojem se nalaze od 6.oktobra 2019.godine.