Ova pica je bakin raj za nepce VIDEO
Deci će se najviše dopasti pica-pita, koja je odlična za užinu
Utorak, 09.06.2020.
12:02
Potrebno:
10 g kvasca
200 ml mleka
malo vode za kvasac
1 kašičica šećera, so
oko 360 g brašna
malo ulja
Za nadev:
2 veze blitve
1 jaje
50 g šunke
50 g kobasice dimljene
50 g sira
1 kašika kisele pavlake
kečap, origano
kačkavalj
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mlake vode i dodati kašičicu šećera. Sipati kvasac u vanglicu, dodati mleko, ulje, brašno i so i zamesiti mekše testo. Izraditi dobro rukama i ostaviti da poraste. Istresti na pobrašnjavljen sto i malo premesiti, pa razviti na pek papiru malo veći od tepsije.
Blitvu obariti, ocediti, pa je iseckati što sitnije. Sir izdrobiti i dodati jaje i blitvu i izjednačiti. Nadev stavljati na testo u krug s' tim da bude oko 3 prsta udaljen od ivice. Kad ste stavili nadev, savijte ivicu preko nadeva sve u krug prema unutrašnjosti kruga. Makazama iseckani krug i sečene vrhove prebaciti u unutrašnjost testa.
Krug premazati pavlakom, pa dodati seckano suhomesnato, sir, kečap i i origano. Narendati malo kačkavalja. Može se premazati malo žumancetom.
Peći na 200 stepeni C oko 35 minuta.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 3
Pogledaj komentare