Kosanova analiza - Ko u Zvezdi ''ne ume s loptom'', a ko je Partizanova ''skalamerija''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.06.2020.
14:24
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Prekaljeni stručnjak je trenutno bez angažmana, pa ima dovoljno vremena za detaljnu analizu igre ''večitih rivala''.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

U susret sutrašnjem polufinalu Kupa, u kojem će snage odmeriti Partizan i Crvena zvezda, odnosno Čukarički i Vojvodina, Milorad Kosanović je uz svog ugla prokomentarisao potencijalne slabosti ''večitih''.

Kada je Zvezda u pitanju, Kosanović probleme vidi u napadačkoj liniji tima.

''Da se razumemo, Zvezda nema istinskog napadača. Boaći i Pavkov ne umeju sa loptom, kad je dobiju u noge, nemaju ni sprint u prostor. Mogu da uđu u šesnaesterac, čekaju centaršut i skoče. S njima, otud, nema igre. Tomane je malo drugačiji, ali tanak kvalitet'', objjasnio je Kosanović u razgovoru za ''Žurnal''.

Pohvalio je Aleksu Vukanovića, koga odlično poznaje iz vremena dok su zajedno bili u Napretku, ali smatra da ga Zvezda ne koristi na pravi način.

''Zvezda, očigledno, ne ume da koristi Vukanovića. Aleksa kad stane polulevo i počne da ponavlja sprinteve u dubinu, razbiće svaku odbranu. 'Pokidaće' svakog beka i centarhalfa, zato njemu ne bi trebalo slati loptu u noge. Besmislica je da igra leđima okrenut golu.

Šteta za njega, šteta za Zvezdu. Mada, pretpostavljam, mogli bi da započnu utakmicu Vukanović i Ben. Obojicu možete da stavite gde vam je volja, s tim što Ben mnogo toga dobrog može da uradi između linija i iza najisturenijeg napadača. U špicu – ništa'', objašnjava Kosanović.
-
Baner 4 derbi

Što se tiče Partizana, apostrofirao je određene probleme u organizaciji igre, ali najupadljiviji mu je Sadik zbog problematične fudbalske trehnike.

''Partizan ima malih problema sa organizacijom napada na svojoj polovini, dvadesetak metara od gola. Teško i probija, ako nema poveći prostor na protivničkom delu terena. Može centaršutom, ali to nije smisleni proboj već ubačena lopta.

Nezgoda Zvezdina bi mogli da budu dobri bočni igrači, plus Suma i Natho, kao i tehnički potpuno neobučeni Sadik, ali snažna 'skalamerija' od dva metra dugog koraka, otud je veoma nezgodan u situacijama 'jedan na jedan''', objasnio je Kosanović.
-
Baner 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 10.06.2020
10:41

Zar nije Sadik prodat Mancesteru za 20 miliona?!

avatar
Dr fudbala Miloje
Wednesday, 10.06.2020
09:49

Човек је све лепо рекао.

avatar
Ars Lalateli
Tuesday, 09.06.2020
22:39

Odlična analiza

avatar
ČokoMoko
Tuesday, 09.06.2020
15:29
avatar
DVA HRAMA
Tuesday, 09.06.2020
15:12

A gde je analiza nedosudjenog penala u subotu?

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 09.06.2020
14:58

https://youtu.be/7E2bSfPR-fE?t=198, Boaci stvarno ne umije s loptom.