Capital.ba

Ništa od ukidanja Komisije za koncesije BiH

09.06.2020. / 14:31

SARAJEVO – Članovi Komisije za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nisu prihvatili poslaničku inicijativu Nenada Nešića (DNS) kojom od Savjeta ministara traži da sa radom prestane Komisija za koncesije BiH. Četiri člana Komisije su bila protiv, dva za i jedan uzdržan.

komisija za koncesijeNešić je u obrazloženju inicijative naveo da je od 2005. godine do kraja 2019. godine Komisija za koncesije BiH potrošila 15.510.400 KM.

Prema njegovim riječima, broj zaposlenih u ovoj instituciji bio je od 10 do 14, a danas ih je 10.

Za to vrijeme, naveo je on, Komisija nije imala zahtjeva iz svoje nadležnosti, niti je bilo koncesionih projekata, zbog čega je neophodno naći neko svrsishodnije rješenje.

Nešić je predložio da nadležnosti Komisije za koncesije BiH preuzme Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa ili da ce po potrebi formira ad hok tijelo, jer ce pokazalo da je Komisija za koncesije BiH potpyno nesvrsishodna i znatan budžetski potrošač.

Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) konstatovao je da ova komisija ne radi i da nema nijedan ni podesen, niti riješen zahtjev, te da nema veze sa investiranjem u BiH, a troši mnogo novca za svoj nerad.

On je podržao Nešićev prijedlog, ističući da smatra da Komisiju za koncesiju na nivou BiH treba ukinuti.

Član Komisije Šemsudin Mehmedović (SDA) smatra da je Komisija za koncesije potrebna na nivou BiH i da je ne treba ni razvlašćivati, ni ukidati, zbog čega glasa protiv incijative.

Mislim da je inicijativa preuranjena i da zahtijeva ozbiljne međustranačke razgovore“, rekao je Mehmedović.

Zukan Helez (DF) smatra da treba ukinuti entitetske komisije za koncesije i dodaje da je Nešićeva inicijativa retrogradan proces.

Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!