Magazin

Spasao bebu od požara bacivši je sa krova zgrade u Sarajevu (Video)

Stambenu zgradu u Sarajevu prethodne večeri zahvatio je veliki požar, a sarajevski policajci i vatrogasci imali su pune ruke posla i bili svedoci dramatičnih scena.

Kako bi svoje dete spasao od vatrene pošasti, otac je sa krova bacio bebu, koju su policajci srećom bezbedno uhvatili.

Policija Kantona Sarajevo navodi da su supružnici koji su se sinoć našli u požaru teško povređeni, dok su još jedna osoba i dvoipogodišnji dečak zadobili lakše povrede.

Prema izveštaju policije, službenici su se uputili na adresu Pehlivanuša 13 odmah nakon što im je u dojavljeno da je stambena zgrada u plamenu i da se čuje vriska i galama stanara. Policajci su po dolasku na mesto događaja primetili veći plamen u potkrovlju stambene zgrade i ljude na krovu koji panično dozivaju pomoć. Odmah su pozvali i vatrogasce i ekipe hitne pomoći.

“Tri osobe nalazile su se na ivici krova zgrade zarobljeni plamenom koji se širio prema njima, a reč je o ženi i muškarcu koji je u naručju držao bebu. U napadu panike on je hteo da baci bebu s krova kako bi joj spasao život”, navodi se u policijskom izveštaju.

Policajci su potom uz pomoć nekoliko građana okupljenih ispred zgrade pronašli ćebe koje su, kako kažu, raširili između sebe kako bi muškarac bacio sa krova bebu. Nakon kraćeg ubeđivanja, muškarac je bacio bebu koju su policajci uspeli da uhvate u ćebe.

Do dolaska Hitne pomoći, bebu je čuvala jedna policajka.

Petorica policajaca pomogli su ugroženom bračnom paru da se spusti niz merdevine. Oni su odmah upozorili policajce i vatrogasce da se u potkrovlju nalazi još jedna ženska osoba koja je srčani bolesnik. Vatrogasci su ovu ženu zatekli u besvesnom stanju sa vidljivim opekotinama. Uspeli su da je iznesu iz zgrade i prenesu do vozila Hitne pomoći gde joj je ukazana prva pomoć.

Vatrogasci su gasili požar do pet časova ujutro, a pretpostavlja se da su loše elektroinstalacije uzrok izbijanja vatre.

U policijskom izveštaju navodi se da je na mestu požara bila i ekipa “Elektrodistribucije” koja je prekinula dovod električne energije do zgrade koja je bila u plamenu, piše portal Klix.

U 8. mesecu trudnoće razvalila vrata i izvukla komšije iz požara

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link