09. jun  2020. 13.30  | Izvor: RTV (Ljubenko Zvizdić)

Podrška šampiona džudistima Cementa iz Beočina

BEOČIN -

Nakon dvomesečne pauze zbog epidemije koronavirusa džudisti Cementa iz Beočina vratili su se u salu i počeli treninge željno iščekujući zvanične kalendare domaćih i inostranih takmičenja.

Beočinci su u samom vrhu našeg džudoa i predstavljaju pravi rasadnih talenata u ovom sportu. To je bio razlog da prvi čovek Džudo kluba Cement Andrija Mumović pozove u goste legendarnog boksera Tadiju Kačara koji je u prepunoj sali Sportske hale evocirao uspomena na svoju bogatu i uspešnu sportsku karijeru i pri tom iz svoje sjajne sportske karijere podelio korisne savete na koji način se najsigurnije stiže do željenih rezultata.

dzudisti, dzudo, klub, cement, tadija, kacar

"Bilo mi je vrlo prijatno druženje takmičarima i rukovodstvom jednog od naših najboljih džudo klubova. Pričao sam im o svojoj karijeri o putu do svojih sportskih uspeha i medalja koje sam osvojio. Kao pedagog sam im skrenuo pažnju na neophodnost sklada između treninga i načina života kao i paraleli između obrazovanja i sporta s obzirom da su to usko povezane stvari i da nema potrebe da postoji nešto treće što će ih ometati na putu do željenih sportskih ciljeva", kaže naš legendarni bokser Tadija Kačar koji je i magistar Fakulteta za fizičku kulturu.

"Veliki šampioni su bili i biće uvek rado viđeni u našoj sali. Naši džudisti su uživali u razgovoru sa njihovim sportistima uzorom i legendarnim šampionom. U znak sećanja i zahvalnosti što je bio naš gost mi smo mu dodeli "plaketu prijateljstva", verujući da će uvek biti uz nas i da će nas bodriti u svim našim sportskim naporima i rezultatima", kaže Andrija Mumović, alfa i beta Džudo kluba Cement iz Beočina.

Već na prvi trening su se odazvali svi članovi kluba, što je znak da su svi zdravi i da će vrlo brzo nadoknaditi željenu formu ometenu epidemijom kovida-19.

Tagovi