U Beogradu obeležen Dan Rusije, uručene medalje ratnim veteranima

Povodom obeležavanja državnog praznika, Dana Rusije, na svečanosti u Ruskom domu u Beogradu ambasador te zemlje Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je medalje ratnim veteranima povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu. Priznanja su dobila i deca sa Kosova i Metohije.

Aleksandar Bocan-Harčenko je uručio veteranima Drugog svetskog rata Velimiru Stojiću i Savi Radovanoviću jubilarne medalje "75 godina od pobede u Velikom otadžbinskom ratu" ustanovljene odredbom predsednika Rusije Vladimira Putina 13. juna 2019.godine.

Diplome Ruskog doma dodeljene su učesnicima akcije "Mira i sloge" Ruskog doma organizovane povodom tog jubileja, a nagrađeni su učesnici literarnog konkursa "Setimo se naših heroja" za najbolju priču potomaka ratnih heroja, učesnika Drugog svetskog rata.

Priznanje su dobila i deca sa Kosova i Metohije koja su za Dan pobede u Ruski dom poslala video muzičku čestitku, kao i dečiji hor "Čarolija".

Medalja Ruskog doma uručena je muzičaru Momčilu Bajagiću, koji je sa Leontinom Vukomanović, horom "Čarolija" i akademskim ansamblom pesama i igara Ruske Armije "Aleksandrov" izveo pesmu "Dan pobede" za jubilej pobede u Drugom svetskom ratu.

Na ceremoniji je minutom ćutanja odata počast stradalima u odbrani od fašizma u Drugom svetskom ratu.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predstavnici SUBNOR-a Srbije, ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво