Sport

0

Gradonačelnik Čačka: Fudbaleri 'izmanipulisani', Grad nema obavezu da im isplati zaostale zarade

Autor: KP

Izvor: Beta

Gradonačelnik Čačka: Fudbaleri 'izmanipulisani', Grad nema obavezu da im isplati zaostale zarade

Izvor: Foto: Pixabay.com

"Uprava grada nije prava adresa kojoj fudbaleri treba da se obrate za rešavnaje njihovih zahteva. Grad nije osnivač nijednog sportskog kluba. Grad iz gradskog budžeta sufinansira 152 sportska kolektiva u Čačku, ali ne učestvuje u njihovom radu", rekao je Todorović novinarima.

On je dodao da su fudbaleri, košarkaši, atletičari i ostali profesionalni sportisti ugovore potpisivali sa upravama klubova.

"Grad Čačak je vlasnik gradskog fudbalskog stadiona, zemljišta i objekata, a osnivači svih sportskih klubova su udruženja građana. Grad Čačak nikakvu zakonsku obavezu nema, jer nikada bilo kakav ugovor nije potpisao sa bilo kojim sportskim udruženjem vezano za vlasničku strukturu u klubu", rekao je Todorović.

On je ocenio da bivši fudbaleri Borca imaju pravo da pred tužilaštvom i sudom ostvare svoja prava na potraživanje novca koji im se eventualno duguje.

Više od 20 bivših fudbalera Borca počeli su u ponedeljak uveče štrajk glađu ispred zgrade lokalne Skupštine zbog neisplaćenih zarada u klubu.

Oni traže da im lokalna samouprava Čačka isplati iz gradskog budžeta zaostale zarade, koje im nisu isplaćene dok su igrali u Borcu.

Prema rečima fudbalera koji su u štrajku, isplatu zarada traže od Grada jer su lokalni funkcioneri bili članovi uprave Borca, a Grad Čačak je godinama unazad učestvovao u finansiranju kluba novcem iz gradskog budžeta.

FK Borac iz Čačka ugašen je krajem jula 2019. godine, posle 93 godine postojanja, nakon čega je preregistrovan u Borac 1926 preuzimanjem pravnog legitimiteta FK Provo iz Vladimiraca i prelaskom u niži rang takmičenja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR