Tenis

Kirjos: Šta će mi trener, to je rasipanje novca

Kirjos: Šta će mi trener, to je rasipanje novca
Foto: Tanjug/AP | Kirjos: Šta će mi trener, to je rasipanje novca

Australijski teniser Nik Kirjos (25), koji je sklon incidentima, smatra da je angažovanje trenera nepotrebno rasipanje novca te da u njegovom slučaju to nema smisla jer ionako nema ambicije da osvaja Grend Slem turnire.

"Moja teniserka karijera je u tom stadijumu da više nema smisla angažovati trenera, a i ne volim slušati tuđe savjete. Ljudi shvataju sport previše ozbiljno, a ja samo želim igrati, zabavljati se i popiti pivo nakon meča", kazao je Kirjos gostujući u podkastu svog prijatelja, australijskog komičara Eliota Lonija.

Uprkos velikom talentu, Kirjos nikada nije došao u vrh svjetskog tenisa. Trenutno je 40. teniser svijeta, a najbolji renking imao je u oktobru 2016., kada je bio 13. na ATP listi.

"Nemam ambicije osvajati Grend Slem turnire jer mislim da moje tijelo nije u stanju izdržati sedam mečeva u dvije sedmice provodeći tri ili četiri sata na terenu. Mislim da su treneri previše plaćeni i njihovo angažovanje bilo bi nepotrebno rasipanje novca", dodao je Kirjos koji je samo dva puta u karijeri stigao do četvrtfinala Grend Slem turnira, u Vimbldonu 2014. te na Australijan Openu 2015. godine.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije