Susret sa Milanovićem, Vučić: Ako se sklope svi datumi

Hrvatski predsednik Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Crnoj Gori 22. i 23. juna, piše danas zagrebački Večernji list.

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2020.

10:52

Susret sa Milanovićem, Vučić: Ako se sklope svi datumi
EPA-EFE/DANIEL KASAP

Milanović će se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sastati u Sloveniji na samitu Brdo - Brioni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić potvrdio je novinarima u Nišu da će se sastati sa Milanovićem "ako se uklope svi datumi".

"Ako se ukope svi datumi, moguće je", rekao je Vučić.

Na poziv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, Milanović je trebalo da poseti Crnu Goru sredinom aprila, ali je poseta otkazana zbog epidemije koronavirusa, prenela je Hina.

Ublažavanjem mera zbog borbe protiv kovida 19 i postepenim otvaranjem granica intenziviraju se i pripreme za službena putovanja predsednika Hrvatske.

Milanovića do početka jula čeka i samit Brdo - Brioni, koji će ove godine biti održan u Sloveniji.

Samit će biti zanimljiv, jer bi mogao biti prva prilika za stabilizaciju odnosa sa Srbijom, s obzirom na to da će se na njemu dogoditi i prvi susret hrvatskog predsednika Milanovića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Samit Procesa Brdo – Brioni pokrenuli su 2013. tadašnji hrvatski predsednik Ivo Josipović i slovenački predsednik Borut Pahor, a osnovna ideja bila je da se regionalnom saradnjom i rešavanjem otvorenih pitanja stabilizuju prilike na jugoistoku Evrope kako bi se stvorili preduslovi za proširenje EU na taj deo kontinenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: