Sport

0

Bivši fudbaleri Borca iz Čačka i dalje štrajkuju glađu

Autor: SA

Izvor: Beta

Bivši fudbaleri Borca iz Čačka i dalje štrajkuju glađu

Izvor: Foto: PrtScn


Oni su štrajk započeli sinoć oko 19 časova i prema rečima predsednika Sindikata profesionlanih fudbalera Nezavisnost Mirka Poledice, noć su proveli ispred zgrade Skupštine.

Poledica je rekao agenciji Beta da im se još niko od nadležnih iz lokalne vlasti u Čačku nije obratio i da su jutros prošli pored njih, kada su dolazili na posao, a da im se nisu obratili.

"Ni dobar dan nam nisu rekli. To je još više iritiralo fudbalere koji štrajkuju i oni su odlučni da nastave dalje. Ako državu nije sramota da tako tretira sportiste, onda ni nas nije sramota da štrajkujemo", rekao je Poledica.

U štrajku je oko 25 bivših fudbalera među kojima je, pored fudbalera čačanskog Borca i nekolilko fudbalera FK Jagodina koji su rekli da podržavaju čačanske fudbalere jer je njihova situacija identična.

Oni traže da im lokalna samouprava Čačka isplati iz gradskog budžeta zaostale zarade, koje im nisu isplaćene dok su igrali u FK Borac.

Prema rečima fudbalera koji su u štrajku isplatu zarada traže od Grada jer su lokalni funkcioneri bili članovi Uprave FK Borac, a Grad Čačak je godinama unazad učestvovao u finansiranju kluba novcem iz gradskog budžeta.

"Ne bavimo se politikom, nikoga ne podržavamo, ni vlast ni opoziciju, ovde smo došli kao građani da kažemo istinu, a ta istina mnogo boli", rekao je Poledica.

FK Borac iz Čačka ugašen je krajem jula 2019. godine, posle 93 godine postojanja, nakon čega je preregistrovan u Borac 1926 preuzimanjem pravnog legitimiteta FK Provo iz Vladimiraca i prelaskom u niži rang takmičenja.

Poledica je ocenio da je aktuelna lokalna vlast u Čačku najodgovornija što je ugašen FK Borac sa tradicijom dugom 93 godine.

"Iskoristili su i prevarili fudbalere", rekao je Poledica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR