NEMAC OSUMNJIČEN ZA OTMICU MALE MEDLIN STOJI IZA JOŠ GNUSNIH ZLOČINA Sumnja se da je serijski ubica, ovo su novi detalji
Foto: EPA

monstrum

NEMAC OSUMNJIČEN ZA OTMICU MALE MEDLIN STOJI IZA JOŠ GNUSNIH ZLOČINA Sumnja se da je serijski ubica, ovo su novi detalji

Planeta -

Kada se pojavio novi osumnjičeni u slučaju otmice i ubistva devojčice Medlin Meken, koja je nestala 2007. godine, na videlo su počeli da isplivavaju i drugi zločini iza kojih bi mogao da stoji Kristijan Brukner, osuđivani pedofil iz Nemačke.

Sumnja se da je on serijski silovatelj, a možda i ubica dece i maloletnika.

Brukner se preselio iz Nemačke u Praja da Luz 1995, nakon što je odležao deo dvogodišnje kazne zbog zlostavljanja šestogodišnje devojčice u Vircburgu.

Nažalost, nestanak Medlin Meken nije jedini slučaj sa kojim ga danas policija dovodi u vezu.

Veruje se da je povezan sa nestankom šestogodišnjeg Renea Hasea u portugalskom regionu Algarveu 1996, i petogodišnjom Ingom Gerik u Nemačkoj 2015.

Osim toga, belgijske vlasti istražuju da li je pedofil bio umešan u misteriozno ubistvo 16-godišnje Karole Tice 1996, koja je nestala 5. jula 1996. tokom odmora sa roditeljima u odmaralištu De Han u Zapadnoj Flandriji.

Telo tinejdžerke pronađeno je nakon šest dana na peščanim dinama. Pre nestanka je navodno viđena u disko klubu sa čovekom iz Nemačke, koga policija tada nije uspela da pronađe.

U međuvremenu, roditelji male Medlin, Kejt i Geri Meken, i dalje se nadaju da je njihova ćerka živa.

Kako navodi Dejli mejl, Kristijan Brukner je odbio da sarađuje sa policijom. Izvor blizak nemačkoj policiji rekao je da ćuti i da “apsolutno ništa nije rekao policajcima”.

foto: Profimedia

Inače, Brukner je izbačen iz kuće svojih usvojitelja zbog svog kriminalnog ponašanja.

Brižit i Fric Brukner uzeli su Kristijana kojeg je majka ostavila kao bebu, ali su ga kao tinejdžera postali u ustanovu za maloletne delinkvente nakon što je Fric teško povređen u sudaru i više nije bio u stanju da disciplinuje dečaka.

Brižit, sada udovica koja živi u Bergthajmu kod Vircburga, rekla je za da nije znala ništa o navodnim zločinima svog usvojenog sina. Ona se distancirala od Kristijana (43), koji je trenutno u zatvoru zbog silovanja penzionerke u Praja da Luzu u Portugalu, 18 meseci pre nestanka male Medlin.

foto: Profimedia

"Ne znam ništa o tome. Ne želim da znam išta o tome", rekla je ona.

Komšije su otkrile koliko je njena porodica imala poteškoće zbog Kristijana. Brižit nije mogla da se nosi sa njegovim ponašanjem i istovremeno brine o suprugu koji je u nesreći 1992. pretrpeo povredu mozga i bio je vezan za kolica.

Komšije su rekle da su šokirane što je Kristijan Brukner povezan sa nestankom male Medlin u odmaralištu Praja da Luz pre 13 godina.

"Bruknerovi su bili divan par, ali ono što se dogodilo sa njihovim dečakom Kristijanom je katastrofa. Uzeli su ga kao bebu, podigli ga kao svoje dete. Često je upadao u nevolje a kako je rastao stvari su bile sve gore. Kristijan je imao oko 13-14 godina kad je Fric doživeo udes. On je bio taj koji je disciplinovao dečaka", naveli su.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track