„Razumem da pita Nemačka, ali Crna Gora...“: Lončar odgovorio crnogorskom Institutu za javno zdravlje

Novosti online

08. 06. 2020. u 18:42

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da nema smisla pojašnjavati broj izlečenih kovid pacijenata zemlji koja, kaže, nema rezultate

„Разумем да пита Немачка, али Црна Гора...“: Лончар одговорио црногорском Институту за јавно здравље

Foto Tanjug

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da nema smisla pojašnjavati broj izlečenih kovid pacijenata zemlji koja, kaže, nema rezultate, niti adekvatno znanje o virusu korona.

Lončar je dodao da bi mogao da razume da je to pitanje postavila država poput Nemačke, koja ima ozbiljne rezultate u borbi sa Kovidom 19.

"Pitaju neki drugi, ali da bi dobili odgovor moraju da se kvalifikujuju znanjem i rezultatima, a Crna Gora za sada nije. Morate da testirate ljude, da imate laboratorije, da se razumete u to", rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Ministar je naveo da pojašnjenje o porasti izlečenih od korona virusa od Srbije traži država koja je od početka epidemije testirala onoliko koliko Srbija testira u tri dana (13.186) i koja, i pored toga, ima veći procenat smrtnosti od Srbije (2,78 odsto).

Lonnčar je naglasio da je ponosan na broj testiranih pacijenata, sačuvanih ljudskih života i na sve što je Srbija uradila tokom epidemije korona virusa.

"Pomogli smo i mnogim ljudima iz Crne Gore. Da ulazim u priču sa nekim ko se ne razume u materiju, ko nema testiranih, ne znam da li ima laboratoriju ili bilo šta, mislim da nema nikakvog smisla", kazao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Gavrilo Princip

08.06.2020. 19:18

Ministre, mozete da nas vrtite sa brojkama ali potpuno je jasno da je Srbija imala daleko najlosije rezultate u borbi protiv virusa u ovom delu Evrope i sveta.

Mitar

08.06.2020. 22:07

@Gavrilo Princip - Ko te drzi u Srbiji? Budi musko dodji u Stockholm! 4600 umrlih do sad na 10 miliona stanovnika.

Miško

08.06.2020. 19:30

Dobili su odgovor kakav su i zaslužili. Čudna je fela ljudi koji predstavljaju Crnu Goru. Skloni su svemu i svačemu , pa i ovakvim bahatlukom.

NEBOJŠA

08.06.2020. 19:55

Bravo za vispren ali i tacan odgovor Loncara. Neka oni zadrze granicu zatvorenom, bolje po nas, gore po njih. Zaista bi bilo ponizavajuce laicima davati strucne odgovore.

maniks

08.06.2020. 20:16

E neka si im odgovorio i uvek treba odgovoriti na sve napade a ne cutati da nas svi gaze . Prvi koji treba da zastiti Srbe on cuti ne zato sto je slab nego sto je mnogo jaaaaaak.

Kažu

08.06.2020. 21:15

Mađarska diplomatija se pravda Hravtima pošto su oni reagovali na njihovu kartu i kažu da je samo loš prevod medija i da ništa ne svojataju nego da su samo satvili istorijski tačnu kartu i da nema reči o svojatanju.

СОРАБ - Монархиста

08.06.2020. 21:23

Цео свет вам се смеје! Главна сте тема у свим медијима по Европи. Дајете неко несретно објашњење у које ни највећа будала не може да поверује. И сад ћете направити проблем нашим људима који раде напољу или онима који сарађују са странцима. Србија ће бити последња земља којој ће отворити границе. Мајко мила, какви монголоиди воде ову земљу...

Nenad M.

08.06.2020. 22:10

Milo to sve Namerno Radi , Nema pojma ovo sve Sa Virusom Samo Milo koristi situaciju Da pokaze daje on Gazda u njegovoj Crnoj Gori koja sve Jedno nije Sigurna Drzava jer preko njih ima Druge opasnije Stvari sto preko Šiptara Droga .