Fudbal

Doktor tvrdi: Bivši napadač Zvezde može da umre svakog trena

Doktor tvrdi: Bivši napadač Zvezde može da umre svakog trena
Foto: Screenshot / Youtube | Doktor tvrdi: Bivši napadač Zvezde može da umre svakog trena

Srpski internacionalac Slavko Perović (30), koji nosi dres rumunskog prvoligaša Dinama iz Bukurešta, nalazi se u smrtnoj opasnosti, tvrdi nekadašnji doktor ovog kluba.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Napretka, Rada i turskih klubova, kolabirao je sredinom februara tokom gradskog derbija sa ekipom FCSB-a, a rumunski ljekar Adrijan Motoača smatra da bi smrt mogla da ga zadesi u svakom trenutku na fudbalskom terenu.

"Perović ima stari problem sa srcem koji mu je ustanovljen još dok je igrao u Srbiji i Turskoj. EKG je pokazao izvjesne anomalije u radu srca, a za sportiste postoje dva različita biotipa. Njegov je sličan onom koji imaju Afrikanci. To su drugačiji otkucaji od Evropljana i oni se javljaju sa izvjesnim odstupanjima", rekao je Motoača za rumunski "GSP.ro".

Nekadašnji ljekar Dinama strahuje da bi ovom klubu mogao da se ponovi nesrećni slučaj Kamerunca Patrika Ekenga koji je umro u 26. godini na terenu od srčanog udara 2016.

"Kada je Perović otpušten iz bolnice dobio je terapiju i vrijeme da se ustanovi da li su anomalije nestale. Tri mjeseca sam proveo s njim, bavio se njegovim problemom. Perovićev problem nije za šalu, mogao bi iznenada da doživi infarkt kao Ekeng. Umjesto da prate njegovo stanje, u klubu ga tjeraju da trenira i to je pogrešno", dodaje Motoača.

Zanimljivo da je pomenuti ljekar napustio Dinamo iz Bukurešta 2019. godine zbog sukoba sa čelnikom Florinom Pruneom.

Slavko Perović je najbolji strijelac Dinama i jedan od najboljih igrača velikana iz Bukurešta ove sezone, iako je propustio pola sezone zbog problema sa srcem.

"Iz medija sam saznao da imam probleme sa srcem. Nije prvi put da čujem tako nešto. Za sada treniram normalno, videli ste da igram. Nemam nameru da stanem, nastaviću karijeru i igrati fudbal", poručio je Slavko Perović.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije