Hronika

Diler pristao na pet godina robije

Diler pristao na pet godina robije
Foto: N.N. | Diler pristao na pet godina robije

BANJALUKA - Četrdesetsedmogodišnji Nihad Omanović iz Bugojna, koji je lani uhapšen u Šipovu u akciji "Pliva", priznao je krivicu za učešće u prodaji oko 5,5 kilograma droge, te pristao da mu sud izrekne pet godina zatvora.

On je  sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice koji je danas prihvatilo vijece Okružnog sudapa je izricanje presude zakazano je za 10. jun.

U ovom slučaju optuženi su i Jajčani Robert Barišić (22) i Dean Bendra protiv kojih je odvojen postupak, dok je i Emir Korda (46) iz Livna već osuđen.

Optužnica ih je teretili da su prikrivenim istražiocima od 5. do 7. septembra 2019. godine na području Šipova dogovorili i prodala 5.414 grama marihuane.

Optužnica tereti Barišica da je neovlašteno posredovao u prodaji marihuane, a Omanovića, Kordu i Bendru da su dogovarali i prodali drogu prikrivenim istražiocima.

U optužnici koja ih tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga navodi se da su Omanović, Korda i Bendra narkotike dovezli "kupcu" citroenom c4 u blizinu restorana "Ladna voda" u Šipovu.

Oni su dovezli šest paketa narkotika ukupne težine 5.414. gram i predali ih kupcima aautom je  upravljao Omanović.

Nakon prodaje droge, lisice na ruke stavljene su Omanoviću, Kordi i Barišiću dok je Bendra pobjegao ali se predao nakon mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije