Francuzi se predomislili, Liga 1 ipak završava sezonu na terenu?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 08.06.2020.
14:19
Izvor: Sportske.net

UEFA pruža drugu šansu.

Beta/AP Photo/Daniel Cole
Beta/AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Bundesliga se vratila sa velikim uspehom posle pauze zbog pandemije korona virusa, ovog vikenda nam se vraća španska Primera, tu su i polufinalne utakmice kupa Italije, a brojimo sitno i do povratka Serije A i Premijer lige.

Francuska Liga 1 je jedina liga iz kluba 'petica' koja je zvanično donela odluku o završetku takmičenja aprila meseca, međutim predsednik UEFE Čeferin je izjavio kako bi Liga 1 mogla da razmisli o nastavku takmičenja, rok za završetak ligaškog fudbala jeste početak avgusta.

Francuzi su već proglasili šampiona, PSŽ je nastavio svoju dominaciju, ali klubovi poput Tuluza, Amjana i Liona su pokrenuli proces žalbe na donetu odluku. Prva dva kluba su zvanično prebačeni u Ligu 2 dok Olimpik ovakvom odlukom ostaje bez evropskih takmičenja, prvi put još od 1996. godine.

Smatra se da bi Liga 1 posle reči prvog čoveka UEFE rešenje mogla naći u sistemu plej-of takmičenja. Ostaje da se sačeka odluka čelnika Lige 1 i tamošnjih klubova, klubovi poput PSŽ-a u Liona imaju još i evropske nastupe u Ligi šampiona, jasno da bi povratak domaćeg takmičenja koristilo timovima.

Derbi baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke