Čak 20 odsto stanovnika glavnog grada steklo imunitet

Više od 20 odsto stanovništva u Moskvi i Moskovskom regionu steklo je imunitet na koronavirus, izjavio je Aleksandar Gorelov.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.06.2020.

14:25

Čak 20 odsto stanovnika glavnog grada steklo imunitet
Getty Images/ Sean Gallup

Gorelov, koji je zamenik direktora ruskog regulatornog tela za istraživanja u oblasti epidemiologije, kazao je da će stopa obolevanja početi da se smanjuje kada broj osoba sa imunitetom pređe 30 odsto, prenosi Tas.

"Kada ta stopa bude između 60 i 70 odsto, moći ćemo da zaboravimo na koronavirus", rekao je Gorelov.

Prema njegovim rečima, drugi talas epidemije očekuje se na jesen, ali je dodao da tada neće biti potrebne tako stroge mere karantina, kao što je sada bio slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: