Najnovije vesti
Vesti Hronika
"VI IZGLEDA GLEDATE FILMOVE" Burno na suđenju za ubistvo studentkinje na bezninskoj pumpi, na optuženičkoj klupi i biznismenov sin, tražili IZUZEĆE SUDIJE

"VI IZGLEDA GLEDATE FILMOVE" Burno na suđenju za ubistvo studentkinje na bezninskoj pumpi, na optuženičkoj klupi i biznismenov sin, tražili IZUZEĆE SUDIJE

Suđenje za ubistvo Kristine Kaplanović, koje se desilo na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu 25. maja 2017. godine, nastavljeno je danas posle pauze od 4 meseca. Za njeno ubistvo optužen je Miloš Srebrić, zvani Flekica, a danas se na optuženičkoj klupi pojavio i Stefan Rokvić (29), sin poznatog biznismena. Postupak protiv Srebrića i Rokvića spojen je od danas.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kristina Kaplanovic foto privatna arhiva Foto: RAS Srbija
Kristina Kaplanovic foto privatna arhiva

Protiv njega je 9. marta Tužilaštvo sudu dostavilo optužni predlog, kojim ga tereti za neprijavljivanje tog krivičnog dela, kao i počinioca. S. R. je danas izneo svoju odbranu. Osumnjičen je da je navodno kritične večeri vozio Srebrića u njegovo selo kod Velike Plane. U jednom momentu mu je, prema nezvaničnim informacijama, rekao da zaustavi automobil na auto-putu kod pumpe da nešto uzme, posle čega su nastavili put.

Rokvić je navodno tek sutradan u medijima saznao šta se desilo. Kada je povezao događaje, navodno mu je zaprećeno da ćuti i nikome ništa ne priča.

Pročitajte još

Rokvić se pojavio pred sudijom

Rokvić je na današnjem ročištu rekao da ostaje pri svojoj izjavi koju je izneo u prethodnom postupku.

- Ne želim da odgovaram na pitanja, a ništa iz optužnog predloga ne osporavam - rekao je Rokvić.

Tužilaštvo je tražilo da se izvrši uvid u njegovu odbranu iz novembra 2019. godine, kao i da se izvrši uvid u 4 DVD-ja, 2 CD-a sa materijalom koji je prikupljen, kao i da se izvrši uvid u prostorno-vremensko veštačenje, piše Telegraf.

Miloš Srebrić Flekica
Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva
Miloš Srebrić Flekica

- Nakon što smo čuli današnje izjašnjenje Rokvića, koji će iskoristiti pravo da ne iznosi odbranu i ne odgovara na pitanja, ja smatram da zapisnik treba da se izdvoji iz spisa. Smatram da je neophodno saslušanje veštaka s obzirom na to da nećemo čuti Rokvića - rekao je Srebrićev advokat, Jugoslav Tintor.

Tintor je takođe tražio da se kao svedok ispita i Dragan Stanković, budući da je on davao izjavu o svojim saznanjima tog dana kada se dogodilo ubistvo jer je u 22:30 bio na auto-putu.

Advokat Vladan Jevtić, koji takođe zastupa Srebrića, predložio je da se pregledaju snimci kamere broj 8 i da se to uporedi sa odbranom Rokvića koji je opisao tada kako je Srebrić bio obučen.

Postupak vođen protiv Rokvića, optužen Srebrić

Tintor je potom tražio da se izvrši uvid u izveštaj MUP-a o pretresu Rokvićevog stana.

- Četiri dana nakon izvršenja krivičnog dela policija je imala nalog za pretres Rokvićevog stana. Postupak protiv Rokvića vođen je tokom maja i juna, a krivična prijava se ipak podnosi protiv Srebrića i N. N. lica - rekao je Tintor.

Tužilaštvo se izjasnilo da je saslušanje protiv Dragana Stankovića nepotrebno, ceneći da je Rokvić priznao u potpunosti delo. Takođe je rečeno i da je saslušanje veštaka nepotrebno.

U sudnici je potom postalo burno jer je advokat Vladan Jevtić dizao ruku želeći da dobije reč. Sudija Marina Anđelković ga je opomenula.

- Možete da govorite kada vam ja dam reč, ne kada vi hoćete. Sada ću novčano da vas kaznim - rekla je sudija.

Stefan Rokvić
Foto: Facebook / Drustvene mreze
Stefan Rokvić

- To je samo jedna rečenica, to je 10 sekundi - odgovorio je Jevtić.

Nakon ovoga, sudija ga je ponovo opomenula.

Potom je opet ustao advokat Tintor koji je imao primedbe na vođenje postupak, nakon čega je sudija i njega opomenula.

Podizanje glasa u sudnici

Nakon što je izneo primedbe na vođenje postupka, Tintor je ponovo krenuo sa iznošenjem dokaznih predloga, iako mu je sudija rekla da ih je već izneo, i da nije dužna da unese u zapisnik sve što on kaže.

Na to je advokat Jevtić izneo prigovor, na šta je sudija odgovorila:

- Vi izgleda gledate filmove, sad ću početi da vas kažnjavam.

Mesto pucnjave
Foto: V. Živojinović / RAS Srbija
Mesto pucnjave

Tada je Tintor ponovo ustao i rekao da će tražiti zahtev za njeno izuzeće. Kao razloge je naveo da dovodi u sumnju njenu nepristrasnost, da ona nakon svake rečenice seče branioca, ulazi u polemiku i parafrazira u zapisnik, ne unosi sve delove izrečenog.

- Mi nismo u školi da bi nam se govorilo "spustite ruku" i "sedite dole" - rekao je Tintor povišenim tonom.

- Sa teškoćom vodim ovaj postupak. Ustajete bez date reči, nikoga ne poštujete u ovoj sudnici - odgovorila je sudija.

Tintor je tražio da za sat vremena donese pisani predlog za njeno izuzeće. Međutim, na samom kraju ročišta, tražio je dva sata što je sudija odbila.

Glavni pretres je prekinut do podnošenja zahteva za izuzeće. Ukoliko se predlog ne usvoji, suđenje za ubistvo Kristine Kaplanović biće nastavljeno 14. jula.

Devojka ubijena jednim metkom

Da podsetimo, Miloš Srebrić, zvani Flekica, optužen je da je 25. maja 2017. godine, u pokušaju pljačke, ispalivši metak u glavu, ubio Kristinu, koja je radila na benzinskoj pumpi, zbog plena od 10.000 dinara u kasi.