Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.06.2020.

13:11

Dragan Šakota nije više trener Crvene zvezde

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović potvrdio je da Dragan Šakota nije više trener tog kluba.

Izvor: MS

Autor: MS

Dragan Šakota nije više trener Crvene zvezde
Foto: Pedja Milosavljvic/Starsportphoto ©

Informaciju je potvrdio na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić".

"Završavamo sezonu 2019/2020. Znate i sami kako je sve završeno, nažalost ne na terenu. Konferenciju smo zakazali da bi vam preneli informaciju da Dragan Šakota neće biti više prvi trener. Imali smo takav dogovor kada je došao", rekao je Čović.

On je potom objasnio koliko je bio težak trenutak povratka Šakote u klub.

"Šakota je došao u jednom od najtežih trenutaka u Zvezdi. Imali smo puno razgovora sa trenerima. Jedni nisu hteli, a sada možda bi, drugi su bili po ugovorima... Šakota je uradio dobar posao, saradnja je bila izvanredna. Zahvalan sam njemu i stručnom štabu", rekao je Čović.

"Nije bilo lako. Prošli smo ovakvu sezonu, uspeli da podignemo ekipu i žao mi je jer sam siguran da bi Zvezda uzela dva trofeja, u ABA ligi i KLS", podvukao je Čović.

Prema njegovim rečima postoji mogućnost da iskusni trener bude i dalje u klubu kako bi pomogao na drugi način.

"Postoji ponuda da Šakota bude uključen u struku za klub. Videćemo u narednom periodu, ali veliko hvala i za mene veliko iskustvo, nisam imao ni sa jednim trenerom ovako dobar odnos sa kao Šakotom".

Govorio je i Šakota.

"Želim da se zahvalim Zvezdi na poverenju. Za mene je ovo predstavljalo veliki izazov jer sam se vratio u klub posle mnogo godina. Bilo mi je zadovoljstvo raditi ponovo u klubu. Pre nego sto sam došao ovde (na konferenciju) i zahvalio sam se igračima. Hemija u ekipi nije bila sjajna kada sam došao. To smo popravili, igrači su dolazili i odlazili. Sve su to bili problemi što inače sezona nosi. U završnici smo izgledali dobro i nismo sretni što se ovako završila sezona", rekao je Šakota.

"Odlazim iz ekipe smatrajući da je moja misija završena. Kada neko odlazi iz sredine, to su uglavnom sukobi... Ovoga puta odlazim iz ekipe i nastavljam da navijam za Zvezdu. Sa najboljim uspomenama odlazim iz kluba", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve