"Vučić je državnik u pravom smislu te reči"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić državnik u pravom smislu te reči.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.06.2020.

13:09

Foto: Predsedništvo Srbije

Dodik je kazao da je Vučić posvećen prosperitetu i napretku Srbije, ali i svih država u reginu i šire.

"Svojom miroljubivom politikom on na tom putu daje svoj puni doprinos", istakao je Dodik za Srnu, upitan da prokomentariše situaciju u Srbiji na čelu sa Vučićem, kao i saradnju Srbije sa Srpskom i zemljama regiona.

On je ocenio da je Srbija sa Aleksandrom Vučićem ekonomski uznapredovala i postala nezaobilazan faktor u međunarodnoj politici.

"Srbija je sa Vučićem na čelu prepoznata kao država mira i stabilnosti. Posebno treba naglasiti da predsjednik Vučić nije zaboravio ni Srbe van Srbije koji su postali sigurni u svoju otadžbinu kada god se nađu u nevolji ili im zatreba pomoć, ma gde bili", istakao je srpski član Predsedništva BiH.

On je ocenio da je Vučićeva energija i vera u ispravnost onoga što radi inspirativna za mnoge.

"Nakon svega što je učinio gradeći Srbiju i uslove za bolji život srpskog naroda i ostalih, s pravom možemo reći da je ostavio do sada veliko i neizbrisivo nasleđe podižući Srbiju, koja je prije njega bila u ne baš zavidnom položaju", ocenio je Dodik.

Prema njegovim rečima, veliki infrastrukturni i drugi projekti na koje je Srbija čekala decenijama pod vođstvom Vučića promenili su sliku Srbije.

Kada je reč o BiH, Dodik je naglasio da je Vučić uvek imao odmeren stav, uz stalno naglašavanje da je odan poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je on garancija očuvanja BiH i mira u toj zemlji.

"Njegovo jasno iskazano opređeljenje jeste da se đeluje u funkciji sistema, poštovanja mehanizma koordinacije, te ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Vučić je više puta ponovljao da će Srbija štiti stabilnost i opstanak Srpske i na tome smo mu neizmjerno zahvalni, kao i za ekonomsku saradnju Srbije i Srpske, prije svega u oblasti infrastrukture, što potvrđuje i izgradnja auto-puta od Beograda, preko Bijeljine do Doboja, zatim turizma, kulture...", naglasio je Dodik, dodavši da saradnja Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji.

Dodik je podsetio da je, zahvaljujući saradnji s predsednikom Srbije i vladom te zemlje, prvi put dogovoreno i počelo zajedničko obeležavanje značajnih datuma za srpski narod i mnogo toga još.

"Nema sumnje da je Srbija sa Vučićem postala bolje i značajnije mjesto za život, sigurna na svom putu prosperiteta i okrenuta i Srbima van Srbije kao oslonac na koji uvijek mogu računati", zaključio je srpski član Predsedništva BiH u izjavi za Srnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: