Fudbal

Savić i Stojanović u UO Crvene zvezde

Savić i Stojanović u UO Crvene zvezde
Foto: crvenazvezdafk.com | Savić i Stojanović u UO Crvene zvezde

Legendarni fudbaleri Crvene zvezde Dušan Savić i Stevan Stojanović novi su članovi Upravnog odbora kluba, saopšteno je danas iz Zvezde.

Kako se navodi na sajtu kluba, proslavljeni dvojac čije se mišljenje izuzetno uvažava kod zvezdaša sada će imati veću odgovornost i funkciju i oni će znanjem i iskustvom biti velika pojačanja za Upravni odbor.

Savić, čuvena Zvezdina "devetka" proveo je devet godina u prvom timu, odigrao 411 utakmica i postigao 276 golova, od kojih je svakako najpoznatiji protiv Arsenala u Londonu. Osvojio je dvije titule i Kup prije nego što je karijeru nastavio u Hihonu, Lilu i Kanu. Bio je i sportski direktor od 1998. do 2005. godine i za tih sedam godina osvojio tri titule i četiri nacionalna kupa, a bio je i dio Upravnog odbora Crvene zvezde od 2012. do 2014. godine.

Stojanović, proslavljeni golman i kapiten tima koji je 1991. godine u Bariju osvojio istorijsku titulu prvaka Evrope čuvao je Zvezdinu mrežu na 259 utakmica i uz evropski titulu ima tri domaće i jedan Kup. Po odlasku iz Crvene zvezde nastupao je za Antverpen, Klopenburg i Asteras. Kao funkcioner, bio je sportski direktor od 2005 do 2008. godine i osvojio dvije duple krune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije