');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

EPILOG DRAMATIČNOG SUĐENJA ZA UBISTVO POGREBNIKA Ubici potvrđena višedecenijska robija, drugi optuženi iza rešetaka samo DVA MESECA

Viši sud u Užicu danas je u ponovljenom postupku za ubistvo pogrebnika Sava Gačanina izrekao sličnu presudu kao onu koju je Apelacioni sud u Kragujevcu poništio. Kao izvršilac ubistva, označen je Vladimir Božović kome je izrečena zatvorska kazna u trajanju od 35 godina. Drugookrivljeni u ovom postupku Milovan Čekićević osuđen je na dva meseca zatvora.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vladimir Božović Foto: RAS Srbija
Vladimir Božović
Savo Gačanin
Foto: Miloš Cvetković / RAS Srbija
Savo Gačanin

Čekićevića, kao i Božovića, optužnica Višeg javnog tužilaštva u Užicu teretila je za teško ubistvo u saizvršilaštvu, međutim kako je rečeno tokom izricanja presude, tužilaštvo nije dokazalo umešanost Čekićevića u ovaj zločin, pa je osuđen zato što je u dva navrata od ubijenog pogrebnika, kod koga ja bio zaposlen, ukrao po 500 evra.

Pročitajte još

Prethodnom presudom, Božović je takođe bio osuđen na 35 godina, a Čekićević na devet meseci zatvora.

Podsetimo, Gačanin je ubijen 14. januara 2018. u prostorijama svog pogrebnog preduzeća. Novembra iste godine uhapšeni su Vladimir Božović, osumnjičen za teško ubistvo i krađu 7.000 evra iz Gačaninovog objekta, i Milovan Čekićević pod sumnjom da je znao za zločin, a da ga je o njemu ćutao.

Na početku suđenja Božović je negirao krivicu, dok je Čekićević priznao sve što mu pripisuje optužnica. I jedan i drugi su priznali sudu da su dugovali novac pogrebniku – Božović 2.000 evra za automobil, a Čeliković 1.000 evra koje je ukrao Gačaninu dok je radio u njegovom preduzeću.