Drug Škoro, dezerter i udbaš: Detalji iz prošlosti vođe desnice

J. KERBLER

08. 06. 2020. u 07:43

Prilozi za biografiju estradne zvezde i novog lidera hrvatske desnice: Padaju u vode tvrdnje Miroslava Škora da mu je u bivšoj Jugoslaviji bilo loše

Друг Шкоро, дезертер и удбаш: Детаљи из прошлости вође деснице

Mnogo je rupa u bigrafiji tamburaša Škora / Foto Tanjug

ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“

Novom vođi hrvatske desnice, pevaču Miroslavu Škori, hrvatski mediji iskopali su detalje iz prošlosti koji pokazuju da je bio predsednik Komisije za kulturu Saveza socijalističke omladine Osijeka, a devedesetih, kada su počeli sukobi na tlu bivše Jugoslavije da je nestao u Americi.

"Jutarnji" otkriva da je sredinom osamdesetih i te kako bio aktivan kao omladinac, a u Osijeku su ga predstavljali kao "druga Škoru, poznatog društveno političkog radnika". - Kao predsednik Komisije za kulturu OK SSO Osijek, došao sam do zaključka da se strahovito malo polaže na muzičku delatnost. Ništa se ne može snimiti ni napraviti bez love - govorio je pevač za omladinski list. Njegovi prijatelji iz tog vremena tvrde da nije bio ni posebno religiozan, a padaju u vodu i Škorine tvrdnje kako mu je u bivšoj Jugoslaviji bilo loše.

Pevačeva reakcija na tekst koji su preneli svi hrvatski mediji bila je žestoka, pa je poručio da se slobodno može pisati kako je bio i sekretar KPJ. - Ništa vam neće pomoći da sprečite promene koje će pokrenuti Domovinski pokret - kaže Škoro, dok se ponovo rasplamsala rasprava zašto je 1991. godine misteriozno otišao u Ameriku.

PITANjA

NOVOJ zvezdi na hrvatskom političkom nebu Miroslavu Škori sada svi postavljaju brojna pitanja da se rasvetli gde je bio i što je radio polovinom osamdesetih godina prošlog veka. - Treba da odgovori i na pitanje da li je radio za Udbu - traže neki odgovor, dok u HDZ tvrde da je Škoro neverodostojan.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Догодине у Блајбургу!

08.06.2020. 14:38

Класична биографија, било којег тамошњег "домољуба"....

Miki-Zg

08.06.2020. 18:55

Dosije bilo kojeg vladajućeg političara HDZ-a ,SDP-a ,ili bilo kojih u strankama ( 168 ) je partizani ,Udbaši ,komunisti, od 91. svi ustaše do današnjeg dana ,tako i M.Škoro !

komandant 1001

09.06.2020. 15:58

@naranca - Sve komunjare su prevrtljivci i nebi im bio u koži !!!

SVI SU ONI ISTI: DRUG TITO, TUDJMAN, SKORO, MESIC I MNOGI DRUGI

09.06.2020. 09:10

POVIJAJU SE KAKO VETAR DUVA: Prvi je bio austro-ugarski kaplar, ubijao srbe u prvom svetskom ratu, i posle 1945. vodio drzavu. Drugi je otisao u partizane pred kraj rata, i pocetkom devedesetih postaje ustasa. Ovakvih primera ima bezbroj u hrvatskoj istoriji.

СДБ

09.06.2020. 15:41

Колико знам Шкоро никад није радио за удбу као Ж.Ражњатовић.Чак је Аркан награђен од Туђмана,то незнате.