Najnovije vesti
Vesti Svet
MEDLIN JE MOGLA DA BUDE SPASENA? Tri nedelje nakon što je nestala policiji se javio SVEDOK SA BITNOM INFORMACIJOM, ali niko nije reagovao

MEDLIN JE MOGLA DA BUDE SPASENA? Tri nedelje nakon što je nestala policiji se javio SVEDOK SA BITNOM INFORMACIJOM, ali niko nije reagovao

Jedan svedok tvrdi da je video Medlin Meken kako ulazi u nemački “Folksvagen” kombi sa muškarcem, svega nekoliko nedelja nakon što je nestala 2. maja 2007. u portugalskom odmaralištu Praja da Luz gde je letovala sa porodicom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Bruknerova prikolica blizu odmarališta u kojem je bila Medlin Meken pronađena je pre godinu dana Foto: Profimedia
Bruknerova prikolica blizu odmarališta u kojem je bila Medlin Meken pronađena je pre godinu dana

Policijski izveštaj u koji je uvid imao “Mejl on sandej” opisuje kako je svedok video malu Medi kako izlazi iz restorana u obalskom gradu Alkosebre u Španiji, nakon čega je ušla u kombi sa neidentifikovanim čovekom.

Alkosebre
Foto: Profimedia
Alkosebre

Ovo svedočenje – jedno od desetina koja su data u ranim nedeljama istrage – dobilo je novi značaj otkako je nemački pedofil Kristijan Brukner identifikovan prošle nedelje kao glavni osumnjičeni u slučaju nestanka devojčice. Britanski detektivi veruju da je Brukner (43) živeo u kombiju u Praja da Luzu u vreme Medlinog nestanka.

Kuća u kojoj je živeo Kristijan Brukner blizu Praja da Luza oronula je u vreme njegovog boravka
Foto: Profimedia
Kuća u kojoj je živeo Kristijan Brukner blizu Praja da Luza oronula je u vreme njegovog boravka

Svedok je rekao da je video Medlin u 11.00 ujutro 28 maja 2007, tri nedelje nakon nestanka, kako izlazi iz popularnog lokalnog restorana “Tanels” u Alkosebru, oko 965 kilometara od Praja da Luza. U to vreme je detektiv iz Lesteršira Konstabl Džon Hjuz izdao međunarodnu uzbunu, zahtevajući istragu španske i nemačke policije. On je urgirao špansku policiju da proveri nadzorne kamere sa te lokacije i svedoke i da se raspitaju za podatke o vlasniku vozila. Nije poznato da li je išta provereno.

Kristijan Brukner
Foto: Profimedia
Kristijan Brukner

“Osoba koja je pozvala prijavila je moguće viđenje Medlin Meken, 11.00 ujutro, 28. maja 2007. Kao lokaciju imenovala je restoran Tanels u starom zamku u području zvanom Kap i Korp, Alkosebre, Španija. Viđena je kako odlazi sa muškarcem u Folksvagenovom kombiju. Zahtevamo od španske policije da proveri da li ima bezbednosnih kamera na lokaciji ili svedoka. Zahtevamo detalje o nemačkom vozilu. Da li se vozilo može zaustaviti i proveriti ako se vidi?”, navedeno je u izveštaju.

Prošle nedelje otkriveno je da je Brukner živeo na svega tri kilometra od apartmana u kojem je mala Medlin nestala. Njegove bivše komšije kažu da je često spavao u kombiju, koji je imao beli gornji deo a donji je bio žut.

Medlin Meken
Foto: Profimedia
Medlin Meken

Nemačka policija je rekla da je bilo naznaka da je Brukner koristio ili kombi ili “Jaguar XJR 6” sa nemačkim tablicama da počini zločin i apelovala na pomoću kako bi otkrila gde su vozila bili parkirana. Detektivi su rekli da je dan nakon nestanka devojčice Brukner ponovo registrovao “Jaguar” na ime Aleksandera Bišofa, koji živi u Augzburgu u Nemačkoj, iako vozilo nikad nije napustilo Portugal.

Takođe je otkriveno da je Brukner prodao kombi za 5.000 funti 2015. Nemcu koji vodi nezvanični otpad u području opštine Silves u regionu Algarve. Portugalska policija zaplenila je vozilo 2019.

Kuća u kojoj je živeo Kristijan Brukner u vreme nestanka Medlin Meken udaljena je od Praja da Luza 25 minuta hoda
Foto: Profimedia
Kuća u kojoj je živeo Kristijan Brukner u vreme nestanka Medlin Meken udaljena je od Praja da Luza 25 minuta hoda

-Policija je rekla da im je kombi potreban u okviru istrage. Sve je bilo iznenada – tada nije bilo ništa na televiziji ili u novinama o tom slučaju. Ne znam da li će ga ikad vratiti, ali ako se ispostavi da je Kristijan imao nešto sa nestankom Medlin onda ga ne želim nazad. Ne bi bilo ispravno – izjavio je vlasnik otpada, preneo je “Dejli mejl”.

Iz Skotland jarda su naveli da je Bruknerov kombi imao portugalske tablice. Nije poznato da li je bilo kad menjao registraciju. Policija je u saopštenju rekla da je osumnjičeni imao “pristup kombiju od najmanje aprila 2007. do iza maja 2007”.

Pročitajte još

“Verujemo da je danima živeo u kombiju, moguće nedeljama i možda ga je koristio 3. maja 2007. Apelujemo na sve koji su ga videli u i oko Praja da Luza 3. maja, noći kad je Medlin nestala, danima pre ili nedeljama nakon nestanka”, ističe se u saopštenju.

“Mejl on sandej” piše da je Brukner redovno posećivao oronulu seosku kuću u Portugalu mesecima nakon nestanka male Medlin. Kuća – koja do sada nije bila dovođena u vezu sa Bruknerom – mogla bi se sada naći u fokusu istrage da li je Brukner oteo i ubio Medlin Meken.

Pročitajte još

Istraga ovog lista ustanovila je da je Brukner često boravio u vili u selu Foral tokom 2007. i 2008. Parkirao bi svoj kombi, koji je zaplenila nemačka policija, na parkingu obližnjeg restorana. Vila se nalazi na oko 65 kilometara od Kluba Okean u Praja da Luzu. Policija je još nije pretražila, kako se navodi, a kuću je između 2002-2009. iznajmila Nemica zvana Nikol, za koju se navodi da ju je koristila za program rehabilitacije problematičnih tinejdžera.

Nemački par koji je živeo u selu više od 20 godina rekao je da su odmah prepoznali Bruknera kad je imenovan prošle nedelje kao glavni osumnjičeni u istrazi nestanka devojčice a njegova slika se pojavila u medijima.

Pročitajte još

-Rekao sam da je to Kristijan pre nego što sam uopšte pročitao njegovo ime – rekao je neimenovani supružnik za “Mejl on sandej”.

-Prvi put sam ga sreo kad je organizovao zabavu u restoranu. Imao je dva psa, jednog srednje veličine jednog malog. Čak se sećam kako se zvao manji pas, Frau Miler, uvek se muvao oko kanti. Stanarka je bila Nemica koja je imala malu ćerku. Tu je bila i tinejdžerka koja je živela sa njom ali nije joj bila ćerka. Žena je dovodila decu iz Nemačke i navodno je vodila rehabilitacioni program za problematičnu omladinu – naveo je meštanin.

Praja da Luz
Foto: Profimedia
Praja da Luz

Lia Silva, vlasnica imanja u Foralu, rekla je da je “zastrašujući” Nemac dolazio u vilu da poseti Nikol. Navodi se da je jednom pomogao da pronađu jednu odbeglu tinejdžerku iz Nemačke.

-Iznenada se pojavio taj Nemac, a pričalo se da je neka vrsta privatnog detektiva. Neki ljudi su ga se plašili kad bi dolazio u restoran. Na kraju je pronašao odbeglu devojku, ispostavilo se da je trudna. Bio je to veliki problem. Tada Nikol više nije mogla da dovodi decu iz Nemačke pa je izgubila sve prihode – ispričala je Silva.

Ona je dodala da je Nikol napustila vilu 2009. i ostala dužna 10.000 evra za stanarinu.

-Našla sam špriceve i upotrebljene igle, kašiku i pakovanja hašiša u kutiji za cipele. Bila sam očajna što sam to pronašla u mojoj kući – rekla je Silva.

DRAMATIČAN SNIMAK OTMICE DEVOJČICE: