Najnovije vesti
Vesti Hronika
ISPAO IZ KANUA I NESTAO U RECI Mladi bokser se pred očima klupskog druga utopio u Drini, vatrogasci danas izvukli beživotno telo

ISPAO IZ KANUA I NESTAO U RECI Mladi bokser se pred očima klupskog druga utopio u Drini, vatrogasci danas izvukli beživotno telo

Vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica izvukli su danas popodne iz Drine beživotno telo A.Z. (21), boksera iz Bačkog Petrovca koji se juče utopio u ovoj reci pošto je ispao iz kanua.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Drina Foto: V. Lojanica / RAS Srbija
Drina

Telo utopljenika, nasukano u kamenjar u plitkom delu reke primetili su ribolovci sa bosanske strane Drine posle čega je usledila akcija vatrogasaca.

Pročitajte još

A.Z. se proteklih dana sa ekipom bokserskog kluba iz Bačkog Petrovca nalazio na pripremama u Bajinoj Bašti. Juče popodne otišao je sa jednim klupskim drugom da se kanuom provozaciju Drinom od podnožja brane u Perućcu do Crvice gde im se nalazio kamp.

U mestu Beserovina, četiri kilometra nizvodno od Perućca, kanu se prevrnuo i iz njega su ispala obojica boksera. A.Z. je nestao ispod površine vode, dok je njegov klupski drug uspeo da dohvati plovilo, ispravi ga i sedne u njega. Neko vreme je pokušavao da pronađe A.Z. i pomogne mu, a kada je shvatio ga je progutala Drina nastavio je da vesla do Crvice gde je ostatak ekipe obavestio šta se dogodilo. Odmah su alarmirani policija i vatrogasci.

Usledila je pretraga priobalja na desnoj obali Drine koja nije rezultirala. O slučaju je odmah obaveštena Žandarmerija koja je za danas najavila dolazak vatrogasnog tima.

Danas oko podne, dok su vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica iščekivali da pristigne ronilački tim Žandarmerije i da otpočne pretraga korita reke, bajinobaštanski ribolovci koji su pecali sa bosanske strane Drine primetili su beživotno telo. Nalazilo se dvadesetak metara od leve obale, navučeno u deo reke koji je zbog malog vodostaja danas bio plitak, kilometar nizvodno od mesta na kome se prevrnuo kanu. Vatrogasci su čamcima ušli u reku iz izvukli nesrćenog boksera.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA IBARSKOJ MAGISTRALI